Liceliler AKP terörünü anlattı: Yaralı halde sürüklediler

Mişrif köyünde askerlerin açtığı ateş sonucu yaralananların yakınları yaşananları anlattı. Eşi ve çocuğu yaralanan Münevver Yıldırım, "Eşimi ve oğlumu yaralı halde yerde sürükleyerek götürdüler" dedi.

Amed'in Lice ilçesine bağlı Mişrif (Bağlan) köyünde, dün akşam devlet güçlerince düzenlenen saldırı sonucunda 3 sivil yaralandı. Helikopter destekli operasyonda bölgeye indirilen yüzlerce askerin ateş açması sonucu ağır yaralanan Celal Yıldırım, oğlu Bedran Yıldırım ve Münir Serin yaralandıktan saatler sonra hastaneye kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan Bedran Yıldırım ve Münir Serin gözaltına alındı.

Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam eden Celal Yıldırım’ın durumu ise kritik. Celal Yıldırım, kafasından ve bacağından yaralandıktan sonra, askerlerce işkence edilerek, dişleri kırıldı.

ABLUKA SABAHA KADAR SÜRDÜ

Saldırı sırasında köyü abluka altına alan askerler, bazı evleri didik didik ararken, birçok evin pencere ve kapısını kırdı. Saatlerce yaralılara ulaşmak isteyen köylülere askerler ateş açarak engel oldu. Köylülerin duruma tepki göstermesi sonucu yaralananlardan Celal Yıldırım ve oğlu Bedran Yıldırım askeri helikopterle hastaneye kaldırılırken, Münir Serin ise ambulans ile hastaneye götürüldü.

Köylülerin ısrarla yaralılara ulaşmaya çalışmasına engel olan askerler, köylüleri yere yatırarak aramasının ardından GBT sorgulaması yaptı. Köylülere hakaretler savurarak küfreden askerler sabaha kadar köyde kaldı.

KÖYLÜLER ATEŞ ALTINA ALINDI

Eşi Celal ve oğlu Bedran'ın askerler tarafından yaralanmasına tepki gösteren Münevver Yıldırım, köyde operasyon sırasında yaşananları anlattı. Yıldırım, bayram ziyareti yaptığı sırada eşi ve oğlunun traktör ile tarlayı sulamak için giderken köye helikopterlerle asker indirildiğini gördüğünü söyledi. Dakikalar sonra silah sesleri duyduğunu belirten Yıldırım, traktörün üzerinden dumanların yükseldiğini gördüğünü ve hemen o yöne doğru koşmaya başladığını ifade etti. Askerlerin kendisinin üzerine de ateş açtığını söyleyen Yıldırım, şans eseri kurtulduğunu aktardı.

'YOL BOYUNCA KAN İZLERİ'

Olayı uzaktan izlemek zorunda kaldığını dile getiren Yıldırım, “Oğlumu ve eşimi metrelerce yerde sürükleyerek köyden uzaklaştırmaya çalışıyorlardı. O sırada işkence ediyorlardı. Oğlumun atletini ve eşimin takma dişlerini onlar gittikten sonra yerde buldum. Traktöre üç mermi isabet etmiş. Eşimin nasıl yaralandığını dahi bilmiyorum. Yol boyunca kan izlerini gördüm. Eşimi ve oğlumu sürükleyerek götürdükleri için kan izleri helikoptere bindirdikleri yere kadar görülüyor” diye konuştu.

‘BAYRAM İÇİN GELEN OĞLUM YARALANDI’

Aynı anda onlarca asker tarafından evinin arandığını belirten Yıldırım, kapı ve pencerelerinin kırıldığını evinin darmadağın edildiğini söyledi. Yaralanan oğlunun Amed'de emlak işi yaptığını ifade eden Yıldırım, “Oğlum Diyarbakır’dan bayram dolayısıyla köye gelmişti. Köyde olduğu sırada babasına yardım etmek için birlikte tarlaya gitti. Sonra başımıza bunlar geldi, çok zor bir gündü gerçekten” ifadelerini kullandı. Yıldırım, zulüm olarak nitelendirdiği operasyonun bir anda başladığını, ne olduğuna anlam veremediklerini söyledi. Yıldırım, eşinin ve oğlunun sağlığından endişe duyduğunu ifade etti.

‘SİVİLLERİ ÖLDÜRMEYE GELMİŞLERDİ’

Bacağından ve üst baldırından yaralanan Münir Serin’in kardeşi Menduh Serin ise her şeyin on dakika içinde geliştiğini belirterek, kardeşinin bahçede sulama yaptığı esnada taranarak vurulduğunu dile getirdi. Serin, kardeşine ulaşmaya çalıştığı esnada kendi üzerine de ateş edildiğini belirterek, “Resmen sivilleri öldürmeye gelmişlerdi. Benim de üzerime ateş açıldı. Ardından kadın çocuk fark etmeksizin hepimizi yere yatırarak arama yaptılar” dedi. Lice’de sürekli sivil halkın hedef alındığını ifade eden Serin, yaşananlara tepki gösterdi.