Liwa Ehrar Raqqa savaşçıları: Halkımızı DAİŞ çetelerinin zulmünden kurtaracağız

QSD güçlerinin Raqqa kuzeyine yönelik başlattığı özgürleştirme hamlesine katılan QSD bileşeni Liwa Ehrar Raqqa savaşçıları, DAİŞ çetelerinin QSD güçleri karşısında tutunamadığını korku ve panik içerisinde kaçtığını ifade etti.

QSD güçlerinin Raqqa kuzeyine yönelik başlattığı özgürleştirme hamlesi sürüyor. Liwa Ehrar Raqqa savaşçıları ANF’ye konuştu. Özgürleştirme hamlesine katılan QSD bileşeni Liwa Ehrar Raqqa savaşçıları Raqqa kuzeyini DAİŞ çetelerinden temizleyeceklerini ve bölge halkını çetelerin zulmünden kurtaracaklarını ifade etti.

Liwa Ehrar Raqqa savaşçısı Ebu Xelil, DAİŞ çetelerinin uyguladığı kafa kesme, işkence, kırbaç cezası, sigara yasağı gibi uygulamalar nedeniyle bölge halkının zulüm yaşadığını, bu nedenle de halkın QSD’ye yönelik uzun zamandır çağrılar yaptığını belirtti.

Ebu Xelil, QSD bileşenleri olarak bölge halkın çağrılarına kulak verdiklerini ve bu amaçla da bölgeyi DAİŞ çetelerinden arındırma hamlesi başlattıklarını söyledi. Ebu Xelil, tüm Suriye halklarını DAİŞ çetelerinin zulmünden kurtamak istediklerini, hamleye büyük bir coşku ve moralle katıldıklarını söyledi.

Bir diğer Liwa Ehrar Raqqa savaşçısı Ebu Mohammed Eli, dün saat 13:50 de startı verilen Raqqa’nın kuzeyini özgürleştirme hamlesinin tüm Suriye halklarına kutladı. Ebu Mohammed Eli, başlatılan hamle ile alanda adım adım ilerlediklerini, DAİŞ çetelerinin panik içerisinde olduğunu, otlakları ateşe verdiğini belirtti.

Liwa Ehrar Raqqa savaşçısı Ebu Mohammed Eli, DAİŞ çetelerinin QSD güçleri karşısında tutunamadığını korku ve panik içerisinde kaçtığını ifade etti. Ebu Mohammed Eli, Suriye halklarının tek temsilcisinin QSD güçleri olduğunu belirtirken, Arap gençlerine tüm Suriye ve Rojava topraklarının DAİŞ vb çete gruplarından temizlenmesi için QSD saflarına katılmaları çağrısında bulundu.