Minbicli 4 savaşçı son yolculuğuna uğurlandı

Minbic’in batısındaki Erîma kasabasında DAİŞ çetelerine ait mayının patlaması sonucu yaşamını yitiren Ebdulkerîm Qewace ile Türk devletine karşı yürütülen direnişte yaşamını yitiren 3 savaşçı kitlesel bir tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Minbic’in batısındaki Erîma kasabasında DAİŞ çetelerine ait mayının patlaması sonucu yaşamını yitiren Ebdulkerîm Qewace ile Türk devletine karşı yürütülen direnişte yaşamını yitiren 3 Minbic Askeri Meclis savaşçısı kitlesel bir tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Minbic’de yüzlerce kişi, kentin batısındaki Erîma kasabasında DAIŞ çetelerine ait mayının patlaması sonucu yaşamını yitiren Minbic Askeri Meclisi savaşçısı Ebdulkerîm Qewace; kentin kuzey batısında Türk devletinin çetelerine karşı direnişte yaşamını yitiren Elî Tebaş (Ebû Îlyas) ve Raxib Nasir (Mazlum Minbic) ile şehit düşen bir diğer savaşçı Hecûc El-Hisên’in cenazelerini almak için Fırat Hastanesi önünde toplandı.

Şehitlerin cenazelerini alan kitle buradan Minbic Şehitleri Şehitliği’ne doğru yola çıktı.

Şehitlikteki tören, Minbic Askeri Meclisi savaşçıları tarafından düzenlenen askeri törenle başladı. Ardından konuşma yapan Şehit Aileleri Kurumu Üyesi Îbrahîm El-Xelf, özgürlük şehitlerinin kahramanlık destanları yazdığını belirtti ve onların yarattığı mücadele mirasına sahip çıkma sözünü yineledi.

Törende konuşma yapan Minbic Askeri Meclisi Sözcüsü Şervan Derwîş ise özgürlük savaşçılarının ülke topraklarını savunmak için canlarını feda ettiğini söyledi.

Konuşmaların ardından şahadet belgeleri okundu ve ailelerine teslim edildi.

Törenin ardından şehitler sloganlar eşliğinde toprağa verildi.