Minbicli savaşçılar: Türkiye ve çetelerin işgaline geçit yok!

Türk devletinin ve SUK çetelerinin Minbic’e yönelik artan saldırına sert tepki gösteren Minbic Askeri Meclisi savaşçıları, işgal saldırılarına geçit vermeyeceklerini belirtti. Savaşçılar, bir adım bile geri adım atmayı düşünmediklerini söyledi.

Türk devletinin ve SUK çetelerinin Minbic’e yönelik artan saldırına karşı aktif direniş içerisinde olan Minbic Askeri Meclis savaşçıları, Osecli cephesinde ANF'ye konuştu.

'HERKES DİRENİŞE KATILMALI'

Savaşçılardan Ebu Adıl, bulundukları köyleri, Türk ordusuna ait uçakların bombalamalarına ve çetelerin tüm saldırlarına rağmen bırakmayacaklarını söyledi. Adıl, Minbic'in özgürleştirilmesinin ardından bu köylere ilk geldiklerinde buradaki halkın kendilerini sevinç ile karşıladığını ve bölge halkının çetelerden DAİŞ, Türk devleti ve SUK çetelerinden çok fazla rahatsız olduğunu dile getirdi. 
Adıl, Minbic’te Türk devleti ve SUK çetelerinin işgal saldırılarına karşı varlık yokluk mücadelesi verildiğini söylerken, gücü yeten herkesin direnişe katılması çağrısında bulundu. 

'KANLARIMIZLA ÖZGÜRLEŞTİRDİĞİMİZ TOPRAKLARIMIZI KORUYACAĞIZ

Savaşçılardan Ebu Seyyah da Türk devletinin özgür Minbic’e ve Minbic Askeri Meclis savaşçılarına saldırdığına dikkati çekerek, şunları ifade etti: "Türk devleti DAİŞ çetelerini korumak için Kuzey Suriye Federasyonu topraklarında işgallere başladı. Şimdi bu işgalleri Bab ve Minbic’e yaymak istiyor. DAİŞ çeteleri Minbic’e saldırdığında Türk devleti ve destekli SUK çeteleri de saldırıyor. Biz DAİŞ çetelerini vurduğumuzda Türk devleti de bize saldırıyor. Bu Türk devletinin DAİŞ çetelerini koruduğu anlamına gelmiyor mu?"
Seyyah, Türk devletinin hava ve kara saldırılarının Minbic Askeri Meclisi savaşçılarında herhangi bir kırılma yada geri çekilme durumu yaratmadığını vurgulayarak, devamla şunları kaydetti: 
"Kanlarımızla özgürleştirdiğimiz topraklarımızı koruyacağız. Hatta Türk devleti ve SUK çetelerinin işgal saldırıları ile birlikte savaşma isteğimiz arttı ve daha güçlü bir savaş iradesi ortaya çıkmıştır. İşgal saldırılarına geçit vermedik, vermeyeceğiz!
Herkes de bunu iyi bilmelidir; burada yürütüğümüz savaş sadece çetelere karşı yürütülen bir savaş değildir. Biz burada işgalci Türk devleti ile bir savaş içindeyiz. Türk devleti Kuzey Suriye Federasyonu’nu yok etmek ve halkların ortak yaşam sembolü Minbic’i işgal altına istiyor.
Biz de uluslararası hukuk çerçevesinde topraklarımızı işgale ve saldırılara karşı koruyoruz. Bu Minbic Askeri Meclis ve savaşçılarının en doğal hakkı."