Mişref helikopterle tarandı, köylülere işkence edildi

Lice’ye bağlı Mişref (Bağlan) köyünde askeri helikopterden açılan ateş sonucu 3 kişi yaralandı. Valilik tarafından 'yaralı ve ölü yok' denilen köyde 3 kişi hastaneye kaldırılırken, köy halkına işkence yapıldığı öğrenildi.  

Amed’in Lice ilçesine bağlı Mişref (Bağlan) köyü, gece yarısı askeri helikopter ile tarandı. Askerler tarafından köy yolları kapatılırken, köyde ‘sokağa çıkma yasağı’ ilan edildi. Köyde yaşayan yurttaşların sosyal medyada yaptığı yardım çağrısı üzerine duyulan olayda 3 kişinin yaralandığı öğrenildi. Yaralılar uzun süre Valiliğin ambulans geçişine izin vermemesi üzerine köy meydanında bekletildi.

Fazla kan kaybeden yaralılar olayın gündemleşmesinin ardından ancak 1 saat sonra hastaneye kaldırıldı. Durumu ağır olan yaralılardan Münir Serin’in hastaneye getirilirken kalbinin durduğu ancak kalp masajına cevap verdiği öğrenildi. Bu sırada ikinci yaralı Celal Yıldırım’ın ise ambulans ile köy girişinden alındığı ve babasının gözaltına alındığı kaydedildi. Üçüncü yaralının durumu hakkında net bilgi edinilemezken, Lice Devlet Hastanesine götürüldüğü öğrenildi.

Öte yandan köy halkının evlerini tek tek basan askerlerin halka işkence yaptığı ve GBT kontrolü gerçekleştirdiği aktarıldı. Erkeklere işkence edilirken kadın ve çocukların yüz üstü yerde bekletildiği öğrenildi. Valilik tüm bu yaşananları yalanlayarak "ölü" ve "yaralılar"ın olmadığını iddia ederken, bazı yurttaşlar yaralı sayısının fazla olduğunu ve artacağını vurguladı. Köylüler yaşananlardan tedirginlik duyduklarını ve köy girişlerinin engellendiğini söyledi.

Köye giden yollar asker ve korucular tarafından tutulurken, köye bayram ziyaretine gidenlerin ayrılmasına izin verilmediği belirtildi.