Mişref köyünde Münir Serin’in vurulma anı

Lice’nin Mişref köyünde askerlerce vurulan ve Diyarbakır Valiliği tarafından "işbirlikçi" ilan edilen Münir Serin’in vurulma anına dair fotoğraflar ortaya çıktı.  

Amed’in Lice ilçesine bağlı Bağlan (Mişref) köyünde askerlerin yaptığı baskın sonucu 3 köylünün yaralandığı ve 1 kişinin de yaşamını yitirdiği olaya ilişkin fotoğraflar ortaya çıktı.  

3 Eylül’de askeri operasyona çıkan Türk askerleri tarafından taranan köylülerden Münir Serin’in kapısının önünde vurulması ardından aile bireyleri tarafından ev içerisine alındıktan sonra çekilen fotoğrafları ortaya çıktı. Sivil olan ve geçimlerini sağladıkları tarlalarından dönen köylülerden 32 yaşındaki Münir Serin, vurulma sonrası Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “işbirlikçi” ilan edilmişti. Açıklamanın ardından Serin Ailesi, Valilik açıklamalarını yalanlamış, Serin’in sivil olduğunu ve olay gecesi tarladan döndüğünü söylemişti. Ortaya çıkan fotoğraflarda Serin’in sivil olduğunu ortaya koyuyor.

Serin’in eşi Şilan Serin, askerlerin kendilerine de ateş açtığını ve askerlerin “Sizi çocuklarınızla beraber öldürürüz” tehdit ve hakaretlerine de maruz kaldıklarını ifade etmişti. Serin, askerlerden ambulans çağırmalarını istediklerini ancak eşinin saatlerce yaralı halde askerler tarafından darp edilerek işkenceye maruz kaldığını dile getirdi.

FOTOĞRAFLAR ORTAYA ÇIKTI

Ortaya çıkan fotoğraf, Münir Serin’in ailesi tarafından eve alındığını ve ilk tedavinin ailesi tarafından yapıldığını gösteriyor. Serin’in kanlar içinde kalması ve yerde olması ise saatlerce bekletilerek hastaneye kaldırılmadığını kanıtlıyor.

Yaralı halde gözaltına alınması ardından günlerdir nerede tutulduğu hakkında bilgi edinilemeyen Serin’in, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı’nda olduğu ileri sürüldü.