Mişrif’te işkence gören Yıldırım’ın eşinden valiliğe tepki

Lice’nin Bağlan (Mişrif) köyünde askerlerin açtığı ateş sonucu ağır yaralanan 13 çocuk babası Celal Yıldırım’ın eşi Münevver Yıldırım, Diyarbakır Valiliği’nin eşini “terörist” ilan edilmesine tepki gösterdi.

Amed’in Lice ilçesine bağlı Bağlan (Mişrif) köyüne askerlerin 3 Eylül’de yaptığı baskında 1’i ağır 3 kişinin yaralandığı saldırıda ağır yaralanan 13 çocuk babası Celal Yıldırım’ın (58) eşi Münevvef Yıldırım, eşinin Diyarbakır Valiliği tarafından “Terörist” ilan edilmesi tepki gösterdi. Valiliğinin yaptığı açıklamaya ilişkin konuşan Yıldırım, açıklamaya ilişkin olarak şunları söyledi: “Evet eşim hakkında arama kararı var.  Ancak onun dışında valiliğin yaptığı açıklamanın tamamı yalan, doğru bir şey yok. Eşimin üstünde el bombası bulunduğu da yalan ve iftiradır. Bindiği traktöre ateş açtılar. Biz askerlere bağırıp onun sivil olduğunu söylemeseydik, eşimi ve oğlumu öldüreceklerdi. Eşimin yanına gitmek istediğimiz askerler siz ‘teröristsiniz’ diyerek üzerimize ateş etti. Bize yapılan zulümdür, zorbalıktır. Eşimin kalp ve tansiyon rahatsızlığı var. Ona ben bakıyorum. Evi, çocukları, traktörü ve tarlası olan 58 yaşındaki bir insan nasıl ‘terörist’ olur. Üstelik eşim hakkımda dava açılmamış, hemen ‘terörist’ ilan ediyorlar.”

YILDIRIM İLE GÖRÜŞMELER ENGELLENİYOR

Askerlerin açtığı ateşte yüzünden ve ayağından ağır yaralanan Celal Yıldırım’ın Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavisi devam ediyor. Yoğun bakım ünitesinden çıkarılarak servise alınan Yıldırım’ın sağlık durumunun giderek iyiye doğru gittiği öğrenildi. Yıldırım’ın kaldığı odanın kapısında nöbet tutan asker ve polisler, doktor ve hemşireler dışında kimsenin Yıldırım ile görüşmesine izin vermiyor.

HASTANE YÖNETİMİNE ‘TABURCU’ BASKISI

Öte yandan asker ve polislerin hastane yönetimine yaptığı baskı nedeniyle Yıldırım’ın önümüzdeki günlerde taburcu edileceği iddia edildi. Askerler Yıldırım’a yaralı halde saatlerce işkence yaptığı vücudunun birçok yerinden morluklar ve yaralar olduğunu öğrenildi.

SERİN VE YILDIRIM GÖZALTINDA TUTULUYOR

Olayda bacağından yaralanan ve 4 saat sonra gelen ambulans ile hastaneye götürülen Münir Serin, aşırı kan kaybetmesine rağmen hastanede tedavi olmak yerine aynı gün gözaltına alınarak Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı’na götürüldü. Serin’in sağlık durumu ve ne zaman adliyeye çıkarılacağı konusunda ise bilgi edinilmedi. Babası ile birlikte gözaltına alınan Bedri Yıldırım da Lice İlçe Jandarma Komutanlığı’nda tutuluyor.