MLKP/Kürdistan: Silahları sahipsiz kalmayacak!

Dersim'de yaşamını yitiren TKP/ML-TİKKO gerillalarına ilişkin açıklama yapan MLKP, "Bezirganların, diktatörlerin saltanatını yıkacağız" dedi.

MLKP/Kürdistan, Dersim'de yaşamını yitiren TKP/ML-TİKKO gerillalarına ilişkin, "Silahları asla sahipsiz kalmayacak" başlığıyla bugün bir yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, "Sömürgeci faşist diktatörlük, özgürlük ve sosyalizm mücadelemizi boğmak için topyekûn savaş yürütüyor. Kürdistan’ın dağını taşını bombalıyor, her yaştan insanımızı katlediyor, özgürlük savaşçısı gerilla yoldaşlarımızın bedenlerine cinsiyetçi saldırı da dahil olmak üzere işkence gerçekleştiriyor, halkımızın siyasal temsilcilerini tutukluyor, politik kurumlarına el koyuyor.  Rojava’da DAİŞ ve diğer çetelerle birlikte halkımıza karşı işledikleri suçlarına yenilerini ekliyor. Rojava’yı işgale yelteniyor. Halkımızın yaşam hakkına alçakça saldırıyor ve gasp ediyor" denildi.

'DESTANSI DİRENİŞLERİN TOPRAKLARI...'

AKP'nin kadınları, işçileri, emekçileri, gençleri hedef aldığına dikkat çekilen açıklamada, şunlar da kaydedildi:
"Faşist diktatörlük ve AKP, özgürlük ve demokrasi mücadelesi yürüten bütün toplumsal kesimlere karşı faşist terör uyguluyor.
Faşizmin bu azgın saldırılarına karşı onur ve özgürlük bayrağını en önde tutup direnenler de var savaşanlar da. Kürdistan’ın her karışı onlarca yıldır devrimcilerin, komünistlerin onurlu, destansı direnişlerine tanıklık etti. Bu kahramanca direnişin son halkası  Dersim Aliboğazı’nda ölümsüzleşen TKP/ML TİKKO gerillaları Ersin Erel ve Hasan Karakoç yoldaşlar oldu."
MLKP, açıklamasının sonunda "Bezirganların, diktatörlerin saltanatını yıkacağız" mesajını verdi.