Nihat Kazanhan davasına devam ediliyor

Cizre'de oyun oynarken öldürülen 12 yaşındaki Nihat Kazanhan davasına Cizre 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediliyor.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde arkadaşları ile oyun oynarken polis tarafından vurularak öldürülen 12 yaşındaki Nihat Kazanhan duruşmasına Cizre 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediliyor.

Duruşmaya, Şırnak, Amed, Ankara, Manisa ve İstanbul barolarından çok sayıda avukat katıldı. 

Kazanhan ailesi adına konuşan Diyarbakır Baro Başkanı Ahmet Özmen, "Kamu görevlilerinin her suçu işleyebileceği algısı yıkılmalı, sizden tarihi bir karar bekliyoruz" dedi.

Şırnak Barosu Başkanı Nuşirevan Elçi, Kazanhan'ın vurulduktan sonra hastaneye götürülmemesinin suçun kasten işlendiği anlamına geldiğini belirtti. 

Ankara Barosu'nu temsilen gelen Hasan Erdoğan, Tahir Elçi, Uğur Kaymaz ve Cemile Cağırğa'yı hatırlattı, "Adil bir karar istiyoruz" dedi. 

İstanbul Barosu'nu temsilen gelen Ayşenur Demirkale, soruşturmanın eksik yürütüldüğünü belirtti, "Devletin yaşam hakkını koruma yükümlülüğü var" diye konuştu.

Avukat Gazal Bayram da, Nihat Kazanhan'ın bir çocuk olduğunun altını çizdi, "Öldürülen kişi, devletin koruma yükümlülüğü altında olan bir çocuktur" dedi.

POLİSİN MÜEBBET HAPSİ İSTENİYOR

İddianamede tutuklu polis Mehmet Nurbaki Göçmez'in "olası kasıtla nitelikli öldürme" suçundan müebbet hapsi isteniyor.

Tutuksuz yargılanan komiser yardımcısı U.İ ile özel harekat polisleri Hayri Vural, O.Ç, ve G.T için "kamu görevlisinin suçu bildirmeme" suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapsi isteniyor.