Oğul köyünde ağır yaralanan Aydın kendine geldi

Oğul (Talê) köyünde SİHA’nın vurduğu İsmail Aydın günler süren tedavisinin ardından bugün uyandı.

Merkeze bağlı Oğul (Talê) köyünde 31 Ağustos günü Türk askerlerince SİHA ile vurulan 4 kişiden biri olan İsmail Aydın’ın Hakkari Devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavisine devam ediliyor. Günlerdir çok sayıda ameliyat geçiren ve karaciğerinin bir bölümü ile bir böbreğinin alındığı, vücudunun değişik yerlerinde defalarca ameliyat olduğu belirtilen Aydın’ın uyandığı öğrenildi.

‘ASKERLER OĞLUMA KONULMA YASAĞI KOYMUŞ’

Yoğun bakım servisi önünde iki askerin beklediğini belirten Baba Mehmet Aydın şöyle konuştu. “Günlerdir oğlumun yüzünü dahi göremiyorduk. Bugün yoğun bakım servisi önünde beklemeye başladık. İsmail’in röntgenini çekmek için servisten çıkardılar. Bu arada gördük ancak yaklaşmamıza izin verilmedi. Ardından yeniden yoğun bakıma getirilirken o da bizlere baktı ve öylece gördük. Konuşmak istedik ancak askerler yasak olduğunu belirterek konuşmamıza izin vermediler” dedi.

DÜN AKŞAM BİR KIZI OLDU

Aydın’ın eşinin de doğum yaptığını ve dün akşam bir kızının olduğunu söyleyen Aydın, oğlunun günlerdir yaralı halde yoğun bakımda yattığını, bunu halen annesinden sakladıklarını da belirterek, “Oğlum günlerdir ölüm yatağında. Annesi hasta olduğu için daha kendisine oğlunun başına gelenleri anlatmadık. Bu arada İsmail’in hamile olan eşi de dün akşam doğum yaptı ve bir kızları oldu" diye ekledi.

YEMİNLERİNİ BOZAN DOKTORLAR!

Öte yandan İbrahim Sak ve Musa Tarhan’ın emniyetteki sorguları devam ediyor. Musa Tarhan’ın oğlu Leşker Tarhan, babasının sağlık durumu ile ilgili avukatlarının savcılığa başvurduğunu belirterek, “Babamın sağlık durumu iyi değil. Avukatımız savcılığa başvurdu ancak savcılık doktorların raporları doğrultusunda hareket ettiğini ve doktorun 'gidebilir' raporuna istinaden babamın emniyete alındığını söyledi."

Kendisinin doktorla görüştüğünü anlatan Leşker Tarhan, şöyle konuştu: “Savcılığın bilgisinden sonra hastanede doktor ile görüştüm ve bana 'durumu iyi olduğu için gidebilir dedim' diye beyanda bulundu. Ama bana göre doktor tehdit edilmiş, onun için babamın ve İbrahim’in gitmesine onay vermiş. Ben de bu konuda kendisi hakkında gerekli mercilere şikayette bulunacağımı kendisine ilettim."