GÖRÜNTÜLÜ

QSD Komutanı Tolhildan: Hamlede birinci aşamanın sonuna geldik

QSD Siluk Komutanı Amed Tolhildan, Rakka’yı DAİŞ çetelerinden özgürleştirmek amacıyla başlatılan hamlenin birinci aşamasının sonuna gelindiğini söyledi.

ANF’ye konuşan Demokratik Suriye Güçleri (QSD) komutanlarından Amed Tolhildan, Rakka’yı özgürleştirmek amacı ile başlatılan “Fırat’ın Gazabı” hamlesinin birinci aşamasının sonuna doğru geldiklerini söyledi. Başladıkları noktadan yaklaşık 30 kilometre Rakka merkeze doğru ilerlediklerini de söyleyen Tolhildan, “Eyn Îsa Kolu ile Belix Nehri üzerinde birleşmek üzereyiz” diye konuştu.

“Hamle planlandığı gibi emin adımlarla ilerliyor. En önemlisi de hamlede yer alan tüm savaşçıların morali çok yüksek. Hamlenin birinci aşamasının en önemli özelliği, geçmişte özgürleştirilen alanların güvenliğini tamamen sağladık” diyen Tolhildan, DAİŞ çetelerinin Rakka merkeze doğru geriledikçe kurtarılan alanların güvenli hale geldiğini sözlerine ekledi.

Böylece çete saldırılarının da bertaraf edildiğini de kaydeden Tolhildan, “Hamlenin başladığı günden bugüne şehadet ve yaralımız olmadı ama çeteler hem alan kaybetti hem de çok sayıda ölü verdiler ve çok sayıda cephaneleri elimize geçti” diye konuştu.

Rakka’yı özgürleştirme hamlesinin kent içinde DAİŞ çetelerinin esri haline gelen halkın, DAİŞ zulmünden kaçarak Rojava topraklarına sığınmış olan Rakkalı halkın talebi ile başladığını da vurgulayan Tolhildan şunları söyledi: “Rakka hamlesinin hem böyle önemi var. Bir de Rakka DAİŞ çetelerinin elindeki en önemli büyük merkezlerden. Rakka üzerinden hem bölgeye hem de dünyaya çok büyük zarar verip kötülüklerde bulunuyor. Rakka hamlesinin zaferiyle birlikte hem bölge halkları hem de dünya halkları önemli bir rahatlamayı sağlayacak.”