Rakka kırsalındaki halk güvenli alanlara sığınıyor

Rakka’nın özgürlüğü için QSD, YPG ve YPJ güçlerinin başlattığı ‘Fırat’ın Gazabı’ hamlesi devam ederken, hamle alanın da bulunan DAİŞ çetelerinin zulmünden fırsat bulup kaçan halk güvenli alanlara yerleştiriliyor.

Rakka’yı özgürleştirmek amacıyla Demokratik Suriye Güçleri (QSD), YPG ve YPJ güçlerinin başlattığı Fırat’ın Gazabı hamlesi devam ediyor. Fırat’ın Gazabı Eylem Odası savaşçılarının hamlesi kapsamında ilerleyişinin sürmesi, bölgede DAİŞ zulmü altında yaşayan halkta umudu da artırıyor. Operasyon güçlerinin ilerlediği alanda yaşanan boşluktan fırsat bulan Rakkalı köylüler savaşçıların bulunduğu alanlara sığınmaya başladı.

Gruplar halinde bazen yürüyerek bazen de arabalarıyla güvenli alanlara yetişen Rakkalı sivilleri operasyon güçleri karşılayarak alanda bulunan yerleşim yerlerine yerleştiriyorlar. Güvenli alanlara sığınan halkın ihtiyaçları operasyon güçlerince karşılanıyor. Alana gelen halk grubu uzaktan fark edilir edilmez halkın ihtiyacını gidermek için su ve yiyecek hazırlanıyor.

Bu gruplar arasında Diwelh köyü halkı da bulunuyor. Fırat’ın Gazabı Eylem Odası savaşçılarınca karşılanan köylülere, su ve yiyecek sunulurken, bir kişi, çetelerin kaçarken onların evlerine ve köylerine bomba attığını söyledi. Kurtuldukları için sevinçli olduğunu her konuşmasından sonra tekrarlayan Rakkalı köylü operasyon güçlerine şükranlarını sunarken ‘geleceğinizi hep biliyorduk’ diyerek mutluluğunu dile getirdi. 

...