Rejim Banê'de iki kolberi katletti, halk eylem çağrısı yaptı

İran rejim güçleri bu sabah Banê'de iki Kürt kolberi katletti. Rejimin gerçekleştirdiği katliam sonrası Banê halkı, kentteki askeri karargahın kapısını kırdı, saat 14.00 için eylem çağrısı yapıldı.

İran rejim güçlerinin bu sabah saatlerinde Rojhilat'ın (Doğu Kürdistan) Sinê eyaletine bağlı Banê kentinde iki kolberi (sınırda ücret karşılığı yük taşımacılığı yapan kişilere verilen isim) katletmesi kentte büyük tepkiye ve eyleme neden oldu.

ANF Banê muhabiri Hiwa Şerîfî, İran rejim güçlerinin bu sabah saat 10.00 sularında Banê'ye bağlı Hengajal köyü yakınlarında Heyder Ferecî ve Qadir Behramî isimli iki kolberi katlettiğini bildirdi.

Muhabirimiz, İran rejim güçlerinin kolberleri doğrudan hedef aldığını ve saldırı sonucu Şeşan köyü nüfusuna kayıtlı Ferecî'nin olay yerinde, Zimla köyü nüfusuna kayıtlı Behramî'nin ise hastaneye götürülürken yolda yaşamını yitirdiğini kaydetti.

İran rejim güçlerinin katliamı sonrası Banê halkı, Banê Askeri Karargahı önünde toplanarak eyleme başladı. Eylemde karargahın kapısı kırıldı.

Yurttaşların karargahın kapısı ve yakınlarındaki eylemleri devam ederken, Banê halkının saat 14.00'da kitlesel eylem hazırlığı yaptığı öğrenildi.

Banê Komutanlığı'na Muhamed Felahî isimli kişinin getirilmesinin ardından kolberlere yönelik saldırılar artması dikkat çekiyor.