'Roboskî için adalet failler yargılansın'

Roboskîli aileler, bu haftada çocuklarının mezarı başında adalet taleplerini yineledi.

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde 28 Aralık 2011’de savaş uçakları tarafından yapılan bombardımanda yaşamlarını yitiren 34 kişinin aileleri, katliamın 257’inci haftasında adalet talebiyle bir kez daha çocuklarının mezarı başında toplandı. Yağan yağmura rağmen “Roboskî için adalet failler yargılansın” pankartı açan aileler adına Roboski -Der Başkanı Veli Encu basın açıklaması yaptı. Encu, Roboski gibi birçok faili meçhul cinayetin, katliamın takipçisi olan Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’yi andı. 

Adana Aladağ’da meydana gelen yangını değerlendiren Encu, “Yurt faciasında da aradan geçen 48 saate rağmen hala istifa yok ve hala ihmaller zincirinin en başındaki kişiler yargılanmıyor, cezalandırılmıyor. Bu sorumsuzluk ve cezasızlık düzeni değişmediği sürece benzer ölümler ve acılar yaşanmaya devam edecektir" dedi.

Katliamların faillerinin yargılanmadığını ancak seçilmişlerin tutuklandığını kaydeden Encu, “Bir aya yakın süredir tamamen siyasi bir kararla ve hukuksuz bir biçimde tutuklanan Ferhat Encu ve diğer seçilmişlerimizi serbest bırakılması çağrımızı bu haftamızda da yeniliyoruz"  şeklinde konuştu.