Roboskili ailelerden Şapatan’daki işkenceye tepki

Roboskili aileler, adalet arayışlarının 293’üncü haftasında Şapatan’da köylülerin maruz kaldığı işkenceye tepki göstererek, “Adaletsizlik sınır tanımayan bir seviyeye ulaştı” dedi.

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde, savaş uçakları tarafından katledilen 34 Kürt gencinin ailelerinin adalet arayışlarının 293’üncü haftasında da devam etti.

Katliamda kaybettikleri yakınlarının mezarı başında bir araya gelen Roboskili aileler, kaybettikleri yakınlarının fotoğraflarını taşıdı. Aileler adına açıklama yapan Burhan Kaplan, kendileriyle dayanışmak amacıyla çeşitli tarihlerde yapılan etkinlik ve açıklamalara katıldığı için hapis cezasına çarptırılanları hatırlatarak, bu baskı ve uygulamaların son bulması çağrısında bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Şapatan köyünde özel hareket timleri tarafından işkenceye uğrayan köylülere dikkat çeken Kaplan, “Adaletsizliğin sınır tanımayan bir seviyeyi ulaştığı bu günlerde 90’lı yılların Türkiyesine dönüştüğümüzü gösteren birçok iz bulunmaktadır. Köylülere yönelik işkence Türkiye’de haksızlık, hukuksuzluk, baskı ve işkence uygulamalarının geldiği son noktayı gözler önüne sermektedir” dedi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Van’da devam eden Vicdan ve Adalet Nöbeti'ni desteklediklerini kaydeden Kaplan, herkesin bu sese kulak vermesi gerektiğini vurguladı.