Silvan’da ‘kontrgerilla’ faaliyeti mi yürütülüyor?

Silvan’da son dönemlerde silahlı ve maskeli kişilerin yurtsever halkı hedef alan eylemleri Silvanlılarda “Yeniden kontrgerilla tarzı yapılar mı ortaya çıkıyor?” şeklinde şüpheler yaratmasına sebep oldu.

Silvan merkezde bulunan Sanayi Sitesi girişinde geçtiğimiz haftalarda ilçede yurtseverliği ile tanınan bir yurttaşa ait araç 23:30 saatleri civarında durduruldu. Aracı durduran maskeli ve silahlı iki şahıs sürücüyü tehdit ederek araca el koydu. El konulan araç olayın ardından 9 gün sonra yakılmış halde bulundu.

Araca el koyan şahıslar maskeli ve silahlı olmalarına rağmen rahat bir şekilde aracı merkeze doğru sürdüler. “Biz yukarıdan geldik diyerek” araca el koyan şahısların ‘yüksek güvenlik’ önlemlerinin alındığı ilçede silahlı ve maskeli bir şekilde el koydukları aracı merkeze doğru sürmeleri ise tanıklarda şüphe yarattı.

Olayın tanıkları “Bu kişiler eğer gerçekten öyle bir yerden gelmiş olsalardı nasıl aracı merkeze doğru süreceklerdi?” derken son bir süredir Silvan ve çevre köylerinde bu tür kişilerin yurttaşları tehdit ettiğini öğrenildi.  Silvan halkı genellikle yurtseverliği ile tanınanların hedef seçildiğini ifade etti. 

İlçede artan bu tür olayların sonucunda Silvan halkı “Kontrgerilla tarzı yapılar mı ortaya çıkıyor?” şeklinde sorarken yurtseverliğiyle tanınan yurttaşlar bu tür durumlarla karşılaştığında emniyetin konuyu araştırma konusunda gerekli adımları geç atmasının da kendilerini şüphelendirdiğini söyledi.

Diyarbakır’ın Silvan ilçesi 90’lı yıllarda Hizbullah’ı kontrgerilla faaliyetlerinde kullanarak halka yönelik uyguladığı katliamlarıyla biliniyor.