Şırnak’ta çatışma ve ambulans hareketliliği

Devlet güçlerinin soykırım saldırılarının sürdüğü Şırnak’ta, evler tek tek yıkılmaya devam ediliyor. Çatışmaların sürdüğü kentte dikkat çeken bir diğer ayrıntı ise dünden bu yana ambulans hareketliliği.

Soykırım saldırılarının 73'üncü gününe girdiği Şırnak’ta, halka ait evler devlet güçlerince patlayıcılarla yıkılmaya ve ateşe verilmeye devam ediliyor. Kentin özellikle Cumhuriyet, İsmetpaşa ve Gazipaşa mahallelerinde bulunan bazı binalar, patlayıcılarla havaya uçuruldu. Patlayıcılarla yıkılan bu evlerin dışındaki bazı evler ise tank ve panzerlerle yıkıldı.

Kentin yine Cumhuriyet Mahallesi sınırları içinden kalan Büyük Mezarlık'ta dün başlayan yangın da gece geç saatlerde kadar devam etti. Müdahaleye izin verilmeyen yangın, kendi kendine sönerken, mezarlığın büyük bir bölümü de yandı. 

Son 3 gündür evlerin tek tek ateşe verildiği Yeni Mahalle'deki yangın ise halen devam ediyor. Yüzlerce evin yanı sıra mahalle çevresindeki bahçelerde başlayan yangın gece boyunca sürdü. 

Yine Aydınlıkevler, Tekser ve Vakıfkent mahallelerindeki çok sayıda evi panzerlerle tarayan devlet güçlerinin kentteki yıkımı sürüyor. Dün gün boyu obüslerle vurulan Bahçelievler Mahallesi'nde ise tank ve panzerlerle mahalleler taranmaya başladı. Mahalledeki birçok ev yıkıldı.

Hava hareketliliği aralıksız sürdüğü kentte göze çarpan bir diğer nokta ise ambulans hareketliliği. Dünden bu yana 10'dan fazla ambulansın 23. Jandarma Sınır Tugay Komutanlığı'ndaki askeri hastaneden çıkarak zırhlı araçlar eşliğinde Cizre yönüne gittiği görüldü.