Sokağa çıkma yasağında, sokağa çıkmamak 'Örgüt üyeliği'ne kanıt

Savcı, hazırladığı iddianame de Hanse Bulut ve yeğeni Mazlum Deniz’in sokağa çıkma yasağı sırasında sokağa çıkmamasını, örgüt üyeliğine kanıt olarak gösterdi.

Mardin Cumhuriyet savcısı, Mardin 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunduğu iddianame de Nusaybin’de sokağa çıkma yasağı sırasında evinden çıkmayan Hanse Bulut ve bu sürede yanında kalan yeğeni Tıp Fakültesi öğrencisi Mazlum Deniz’in evden çıkmamasını “Hayatın olağan akışına aykırı” bularak örgüt üyeliğine kanıt saydı. 

HANSE ANA’YI ‘TESLİM OLAN ÖRGÜT ÜYESİ’ DİYE SERVİS ETTİLER

Mardin’in Nusaybin ilçesinde 14 Mart günü başlayan sokağa çıkma yasağı ve saldırılar üzerinde evlerinden dışarıya çıkamayan 58 yaşındaki Hanse Bulut ile öğrenci olan yeğeni 23 yaşındaki Mazlum Deniz, 16 Nisan günü 155 polis hattına ulaşarak evlerinden çıkmak istedi. Bulut ve yeğen Deniz’in evlerinden çıkmak için aradığı polis, biri yaklaşık 60 yaşında bir kadın olan iki sivil kişinin evlerinden çıkmasını “Teslim olan örgüt üyeleri” şeklinde havuz medya eliyle servis etti. Haberler servis edilirken sadece yeğen Mazlum’un fotoğraflarını kullanan havuz medya, yaşlı olan ve üzerinde geleneksel kıyafetleri bulunan Bulut’a ait fotoğrafları ise gizledi.

DURUŞMA ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE GÖRÜLECEK

Devlet güçlerinin hazırladığı “Örgüt üyeleri teslim oldu” mizanseni ardından Hanse Bulut ve yeğeni Mazlum Deniz’i gözaltına alınarak günlerce Emniyet Müdürlüğü’nde tutuldu. Çıkarıldıkları mahkeme Hanse Bulut “Adli kontrol” şartı ile serbest kalırken tutuksuz yargılanmasına karar verildi. Yeğen Mazlum Deniz ise tutuklanarak Mardin E Tipi kapalı cezaevine gönderildi. Önümüzdeki günlerde Mardin 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde duruşması yapılacak olan dava da yargılanmalarına devam edilecek olan Hanse Bulut ve yeğeni Mazlum Deniz “Örgüt üyesi” olmak suçlaması ile hakim karşısında olacak. 

VALİLİK YASAK SÜRESİNCE 10 BİN KİŞİNİN EVİNDE KALDIĞINI AÇIKLAMIŞTI

Savcı, Hanse Bulut ve yeğeni Mazlum Deniz’in evlerinden çıkmamasını “Hayatın olağan akşına aykırı” bularak “Örgüt üyeliği”ne delil sayarken, Mardin Valiliği yasağın devam ettiği günlerde Nusaybin’de 10 bin sivilin evlerinde kaldığını açıklamış ve sivillerin devlet güçleri tarafından korunduğunu öne sürmüştü.

...