Sur Belediyesi’ne atanan kayyumun icraatları akıllara zarar

AKP/Saray rejimi tarafından DBP’li belediyelere dönük yapılan sivil darbe ile gasp edilen belediyelerden biri olan DBP’li Sur Belediyesi’nde kayyum tarafından hayata geçirilen icraatlar akıllara durgunluk verir cinsten.

AKP/Saray rejiminin 15 Temmuz askeri darbe girişimini bahanesiyle ilan edilen OHAL kapsamında çıkarılan Karar Hükmünde Kararnameler (KHK) ile Kürt halkına ve kazanımlarına dönük hayata geçirdiği topyekûn inkar ve imha saldırıları sonucu DBP’li belediyelere de atanan kayyumların icraatları yapılan sivil darbeyi gözler önüne seriyor. İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan DBP’li Sur Belediyesi eş başkanlarının yerine 11 Eylül’de kayyum olarak atanan Diyarbakır Vali Yardımcısı Bilal Özkan’ın belediyede hayata geçirdiği uygulama ve icraatlar, AKP/Saray rejiminin sivil darbe ile gasp ettiği belediyelerde yaşananlara adeta ışık tutuyor. Belediye çalışanlarının ANF’ye aktardığı bilgiler, yapılan hukuksuzlukları ve gaspı ortaya koyuyor.

BELEDİYE PERSONELİNE YAZILI VE SÖZLÜ SORGU!

11 Eylül tarihinden bu yana gasp edilen ve sivil darbe ile yönetimine el konulan belediye o tarihten beridir, abluka altına ve belediye içerisinde de özel harekâtçılar ve özel timler sürekli olarak ellerinde otomatik silahlarıyla bulunarak adeta yüksek güvenlikli bir cezaevine dönüştürmüş durumda. Belediyede hizmet alımı kapsamında çalışan belediye personeline dönük hayata geçirilen ve sindirmeye dönük olan uygulamaların ise ardı arkası kesilmiyor. Belediyeye kayyum olarak atanan Vali Yardımcısı Özkan’ın talimatıyla görevlendirilen müfettişlerin tarafından hizmet alanında çalışan belediye personelleri sık sık sorguya çekilerek, icraatın dışında sorular ile muhatap bırakılıyor. Belediye personeline sorguya alınan “suçlu” muamelesiyle yaklaşılarak, polis edasıyla müfettiş tarafından; Kimsin? Nereden geldin? Ve Ne yapmak istiyorsun? gibi sözlü sorular sorulurken bazılarından da yazılı olarak cevaplaması suretiyle sorular yöneltilerek cevaplamaları isteniyor.

GÜVENLİĞİ İŞTEN ATTI, TEMİZLİKÇİLERİ İŞKUR’DAN GETİRTTİ

Belediyeye atandığı günden beri belediye çalışanlarını gerekçesiz bir şekilde çıkarmayı hedeflediği belirtilen kayyum Özkan’ın son olarak 4 güvenlik görevlisini “ihtiyaç yok” diyerek işten attığı öğrenildi. Ayrıca belediyede çalışan temizlik görevlilerinin de kayyum tarafından farklı alanlara kaydırılması ve yerlerine İŞKUR üzerinden yeni temizlik elemanlarının alınması da kayyumun belediyede çalışan personele karşı tahammülsüzlüğünü gözler önüne seriyor. Yine daha önce Sur Kaymakamı’nın onayıyla kurulan Sarmaşık Kadın Kurumu ile yapılan sözleşmeye bianen sözde belediyeyi zarar soktuğu iddiasıyla anlaşmasını bozan kayyum, bunun karşısında kendisi için belediyedeki makam odasına gelişi güzel bir şekilde mobilyalarını değiştirerek, oda camlarını da kurşungeçirmez camlar ile değiştirmesi dikkat çekti.

AKP YANDAŞLARINA İŞ VE BİRİM AMİRLİĞİ 

Saymakla bitmeyen kayyumun Sur Belediyesi’ndeki icraatları, AKP/Saray çeteleri tarafından yakılıp yıkılan tarihi Sur ilçesinde kentte bulunan AKP yandaşı iş adamlarını sık sık yanına çağırarak, belediye tarafından ödenmek üzere iş adamlarına ait Sur’da yapılan inşada kullanılmak üzere iş makinaları ve ekipmanlarının tahsis edilmesi isteniliyor. Belediyede AKP yandaşlarına torpil geçen ve birim amirliklerine getiren kayyum, belediyedeki tüm odalarında anahtarını değiştirerek, sadece kendilerinde tutuyor. Sabah mesai başlangıcında personele verilen odaların kapı anahtarları, akşam mesai bitiminde tekrardan personelden toplanıyor. 

BELEDİYE ARAÇLARINI SADECE POLİS AMİRLERİ KULLANIYOR

Belediyeye ait araçların sadece polis müdürlüklerinden gelen amirlerin kullandığı belediyede, sabah mesai başlangıcında işe gelen personelin üzeri de didik didik aranıyor. Ayrıca belediye hizmet binasındaki başkanlık katında bulunan birimlerde çalışan personelin sürekli olarak polis, özel harekat ve kayyum korumaları tarafından bir zorbalık ile karşılaştığı ve sözde gürültü yaptıkları iddiasıyla “Buradan gidin, başka yerde oturun” şeklinde söylem ve tehditlere maruz kaldıkları öğrenildi.