Sur’dan yükselen ses: Çığlığımıza ortak olun!

TJA'nın dayanışma ziyaretinde bulunduğu Alipaşa Mahallesi’nde, yıkıma karşı direnen halk duyarlılık çağrısında bulundu.

Amed’in Sur ilçesine bağlı Alipaşa ve Lalebey Mahallelerindeki yıkım devam ederken yurttaşlara destek olmak amacıyla Tevgera Jinên Azad (TJA) ve Sur'un Yıkımına Hayır Platformu üyeleri destek ziyaretinde bulunuyor. Suları ve elektrikleri olmayan halk evlerinden zorla çıkarılmak istenirken yıkıma karşı direniş de sürüyor.

‘KEPÇEYİ TEHDİT AMAÇLI EVE VURUYORLAR’

Evlerinde bulunan eşyaları toplamaya başlayan aileler, halkın desteğini beklediklerini iletti. Polislerin kendilerini tehdit ettiğini söyleyen kadınlar, "Evimizde olmamıza rağmen kepçeyi tehdit amaçlı eve vuruyorlar. Pazartesi'ye kadar evimizi boşaltmamızı istiyorlar. Herkesin bir an önce Sur'da devam eden yıkıma karşı direniş göstermesi gerekiyor. Baskı ve tehditle evimizden zorla çıkartılmak için aylardır direniyoruz. Vicdani ve ahlaki olarak herkesin bu çığlığa ses olması gerekiyor" vurgusunu yaptı.

Öte yandan aylardır sürdürülen yıkıma karşı 60 yaşındaki Azize Akay ise 8 yıldır sürdürdüğü çekirdek satışını yıkıntılar arasında devam ettiriyor. Azize Akay, " Torunlarım ve kendimizin yaşamını devam ettirmesi için Sur'dan çıkmayacağız, çekirdeklerimi satıp onlar için mücadele edeceğim" şeklinde konuştu.

Kadınların Sur'da ev ziyareti devam ediyor.