GÖRÜNTÜLÜ

Tabqa özgürlük savaşçılarıyla bir gün…

Rakka’nın DAİŞ çetelerinden özgürleştirilmesi amacıyla başlatılan Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nde önemli aşama yaşanıyor.

 

Fırat’ın Gazabı Hamlesi savaşçıları bir taraftan Rakka etrafındaki çemberi daraltırken, diğer yandan da özgürleştirdikleri halkın güvenli alanlara ulaşmasını sağlıyor.

Savaşçılar kasaba çevresine kurduğu mevzilerle kuşatmasını sürdürüyor, Tabqa ise göz mesafesi uzaklığında. Özgürlük savaşçıları bir taraftan çemberi daraltıp kasabayı özgürleştirmek için mevzilerini sağlamlaştırırken diğer yandan kurtardıkları aladaki halkla da sıcak ilişkiler içinde. DAİŞ çetelerinden temizlenen alandaki halk, özellikle de çocuklar özgürlük savaşçılarını ve araçlarını gördükleri andan itibaren heyecanlanmaya, özgürlüğün önemli bir simgesi olan zafer işaretini yapmaya başlıyor.

Tabqa’da DAİŞ çetelerine karşı verilen bu savaşı yakından izlemek için kurduğumuz basın merkezinin yakında bir hareketlilik fark ettik. Hareketlilik savaşçılardan geliyordu biz de yanlarına giderek, “Bizi de alır mısınız” diye sorduk. Nazik bir şekilde “olur” dedikten sonra arabalarına bindik. Bir doçka arabası bir zırhlı araç ve iki Toyota marka araçla düz tarlalar içerisinden açılmış yollara koyulduk. Konvoyumuz havaalanı çevresinden Tabqa’nın yakınına mevzilenmiş özgürlük savaşçılarının mevzilerinin yanına gitmeyi hedefliyor. Amacın güzelliği coşku ve heyecanı da artırıyordu. Güzergah boyunca alanda özgürleştirilen köyler içinden geçmeye başladık. Yol boyunca geçtiğimiz köylerde araçlarımız daha uzaktan gören köylüler gözleri ışıldayarak zafer işaretleri yapmaya başlıyor.

Bu arada içinde bulunduğumuz araçtaki savaşçılar arasında bir hareketlenme oldu. Hemen yanlarında taşıdıkları çikolata, çekirdek ve kekleri çıkardılar ve yol boyunca zafer işareti yapan çocukların yanında durarak onlara dağıttı.

Savaşçıların mevzilerinin olduğu yönü doğru ilerlemeye devam ediyoruz. Yol boyunca mevzilenen savaşçılar ise konvoyumuzu zafer işaretleriyle selamladı. Bu arada ise hava bozmaya başladı. Havaalanı etrafında ilerlerken gök yüzündeki bulutlar daha da yoğunlaşmaya arkasından şimşekler çakmaya başladı. Ama biz sabah yola çıktığımızda gök yüzü açık ve güneşliydi. Yaklaşık 20 dakikalık yağıştan sonra yollar çamur oldu ve arabalarımızın geçtiği toprak yollar kayganlaştı…

Yolculuğumuz karanlığın çökmesiyle birlikte bitmeye başladı. Yeniden yerimize dönmek zorunda kaldık. Tüm gün yanlarında kaldığımız çoğunluğu el kol ya da Arapça bilen Kürt savaşçılar aracılığıyla anlaşmaya çalıştığımız Arap savaşçıların sıcak uğurlamasıyla tekrar basın merkezimize döndük…