TİKKO gerillası Karakoç son yolculuğuna uğurlandı

Aliboğazı bölgesinde 3 arkadaşıyla birlikte girdikleri çatışmada yaşamını yitiren TKP/ML TİKKO gerillası Hasan Ali Karakoç, Hozat’ta son yolculuğuna uğurlandı.

Dersim’in Hozat ve Çemişgezek ilçeleri arasındaki Aliboğazı bölgesine yapılan bombardıman ve sonrasında çıkan çatışmada 3 arkadaşı ile birlikte yaşamını yitiren TKP/ML-TİKKO gerillası Hasan Ali Karakoç (Aşkın) için Hozat Cemevi’nde tören düzenlendi. Cemevi morgundan alınan Karakoç’un cenazesi “Devrim şehitleri ölümsüzdür” ve “Dersim’de düşene dövüşene bin selam” sloganlarıyla tören alanına getirildi. Helallik alınması sonrası cenaze Hozat Belediye Mezarlığı’na getirildi. 

Mezarlığın girişinde omuzlanan Karakoç’un cenazesi çok sayıda kişi tarafından “Şehîd namirin” sloganlarıyla defnedileceği yere kadar getirildi. Burada yapılan saygı duruşunun ardından konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Dersim Milletvekili Alican Önlü, “Bu topraklar zulüm gördüğü kadar direniş de görmüştür. Saraydaki zulümkar Yezid nasıl ki Kerbela’dan ruhunu almışsa bugün direnenler de bu topraklarda İbrahim Kaypakkayalardan direnişini almıştır” dedi.

Karakoç’un ailesi ve Partizan temsilcileri de birliktelik ve faşizme karşı mücadelede ortaklaşılması gerektiğini vurguladı. 

Konuşmaların ardından mezar karanfillerle süslendi.