Türk ordusu ve çetelerin Rojava'ya saldırıları sürüyor

YPG, Türk ordusu ve çetelerin ağır silahlarla Rojava’ya yönelik saldırılarının devam ettiğini bildirdi.

YPG Basın Merkezi, Suriye Ulusal Konseyi bünyesinde faaliyet yürüten Lîwaa Sultan Murad, Ehrar El-Şam, Furqeya 16'an, Lîwaa El-Fetih, Lîwa Siltan Mihemed El Fetêh, Arteşa El Mucahidîn, Suwar El Şam, Ehrar Suruye, Cepha El Şamiye, Siqor El Cebel, Firka 101, Foc Alewal, Cephe El Tirkmen, Tabûrên Ebû Emera, Arteşa Al Îslam, Kombûna Festeqim Kema Emert, Lîwa 13emîn, Firqa El Şemaliye ve Tabûrên Nûreddîn Zenkî çetelerinin Halep'in Şêx Meqsud Mahallesi’ne yönelik düzenlediği ortak saldırıların devam ettiğini belirtti.

YPG, “Çete grupları 26 Mayıs gecesi Şêx Meqsûd Mahallesi’ne yönelik cehennem toplarıyla saldırı düzenlemiştir. Düzenlenen saldırıda herhangi bir kaybı yaşanmamış, fakat maddi hasar meydana gelmiştir” dedi.

Türk ordusunun Rojava'ya yönelik düzenlediği saldırıların da sürdüğünü kaydeden YPG,“Bu saldırılar kapsamında 26 Mayıs günü saat 18.30'da Türk Ordusu Kobanê'nin batısında bulunan Ziyaret köyüne yönelik ağır silahlarla bir saldırı düzenlemiştir” diye belirtti.

Açıklamada devamla şu hususlara dikkat çekildi:

“26 Mayıs günü 08.00 ile 11.00 saatleri arasında, gece saat 24.00 sularında ve 27 Mayıs günü saat 06.00'da DAIŞ çeteleri Kobanê'ye bağlı Tişrîn barajının batısına yönelik ağır silahlarla saldırılar düzenlemiştir.

26 Mayıs günü saat 11.00 da DAIŞ çeteleri Cerablus güneyindeki mevziilerinden Kobanê'ye bağlı Şêxler kasabasına yönelik ağır silahlarla bir saldırı düzenlemiştir. DAIŞ çeteleri aynı bölgeden saat 10.00 sularında da Qereqozax köyüne yönelik ayrı bir saldırı düzenlemiştir.

Çete gruplarının saldırı düzenlediği noktaları tespit eden güçlerimiz saat 21.30 sularında Cerablus güneyine yönelik bir operasyon düzenlemiştir. Çete mevziilerinin etkili vurulduğu operasyondaki ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir.”