Türk ordusunun Rojava'ya saldırıları sürüyor

Türk ordusunun Rojava'ya yönelik işgal ve bombardımanı devam ediyor.

YPG Basın Merkezi, Türk ordusunun Rojava'ya yönelik düzenlediği saldırılar devam ettiğini bildirdi.

YPG, “Bu saldırılar kapsamında Türk Ordusu 27 Mayıs günü Afrin'in Cindirêsê ilçesine bağlı Hemam köyü mevkiinden sınır ihlali gerçekleştirmiştir. Türk Ordusu, 80 asker ve 2 tankla birlikte Merwanî ve Hemam köyleri arasındaki bölgeyi işgal etmiştir. Öğlenden sonra ise Türk Ordusu yakın bölgede bulunan Tatmaraş köyüne obüs saldırısında bulunmuştur. 3 obüs güllesinin isabet ettiği köyde maddi hasar meydana gelmiştir.

Türk ordusu gece saat 21.45'te ise Kobanê'nin batısında bulunan Ziyaret köyüne yönelik ağır silahlarla bir saldırı düzenlemiştir. “

YPG açıklamasında devamla şunlar ifade edildi:

“27 Mayıs günü saat 13.00 sularında DAIŞ çeteleri Kobanê'ye bağlı Sirîn kasabasının güneyinde bulunan Bucak köyü mevkiinden alanlarımıza sızma girişiminde bulunmuştur. Güçlerimizin müdahalesi ardından çete grubu kaçmak zorunda kalmıştır.

3. DAIŞ çeteleri 27 Mayıs günü 12.00-14.30 saatleri arasında Kobanê'ye bağlı Tişrîn barajının güneybatısına, 14.30-15.30 saatleri arasında Tişrîn barajının doğusuna ve saat 21.00'da Tişrîn barajının batısına yönelik ağır silahlarla bir saldırı düzenlemiştir.

4. 27 Mayıs günü 14.00 ile 14.30 saatleri arasında DAIŞ çeteleri Cerablus güneyindeki mevziilerinden Kobanê'ye bağlı Şêxler kasabasına yönelik ağır silahlarla bir saldırı düzenlemiştir.

Saat 21.00 sularında ise Cerablus güneyindeki DAIŞ mevziileri arasında nedeni tespit edilemeyen şiddetli bir patlama yaşanmıştır. Patlamanın nedeni ve sonuçları netleştirilememiştir.”