Van’da her yer ‘HAYIR’

HDP ve DBP il örgütleri yaklaşan referandum nedeniyle çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bugün Erciş, Tuşba, İpekyolu ve Çaldıran’da halkla buluşan HDP ve DBP halkı referandum konusunda bilgilendirdi.

HDP Van Milletvekilleri Lezgin Botan, Bedia Özgökçe Ertan, Adem Geveri, STÖ temsilcileri ve HDP-DBP il ve ilçe örgütlerinin katıldığı çalışmalara ilişkin esna ziyaretleri ve halk buluşmaları düzenlendi.

ERCİŞ

Van’ın Erciş ilçesinde referandum çalışmaları kapsamında köyler gezilerek, halk selamlanıyor. Köy gezmelerine HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe, HDP-DBP’li heyet ile TJA’lılar katıldı. Kocapınar, Çetintaş, Partaj, Dilan, Kekiksırtı, Gözütok köylerinde Bedia Özgökçe ve heyet kadınların ve çocukların yoğun ilgisi ile karşılandı. Çocukların farklı dillerde yazılan ‘hayır’ yazılarını kıyafetlerine takması renkli görüntüler ortaya çıkardı. Partaj köyünde de kadınlar ile erbane eşliğinde kadın toplantısı alındı. Burada kadınlara seslenen Bedia Özgökçe,16 Nisan’da zalimlere en iyi cevabı kadınların vereceğini söyledi.

Konuşmaların ardından köy ziyaretleri halaylar, sloganlar ve zafer işaretleriyle son buldu.

GÜRPINAR

Van’ın Gürpınar ilçesinde ise HDP’li ve DBP’li heyet referandum çalışmalarına kötü hava koşullarına rağmen devam ediyor. Halkın yoğun ilgi gösterdiği referandum çalışmalarına Ortaköy ve Bozyiğit köylerinde devam edildi. Köy ziyaretlerinde HDP’nin seçim aracından çıkan hareketli parçalar eşliğinde heyet ve kadınlar sarı kırmızı renkleri ile halaya durdu.

TUŞBA

HDP Van Milletvekili Adem Geveri ve HDP-DBP ilçe yöneticileri Tuşba'da halkla bir araya gelerek ‘HAYIR’ için destek istedi.

Referandum çalışmaları kapsamında Tuşba Marmît, Şahgeldi, Yeşilköy, Pêqerîb ve Erdewêz köylerinde halkla bir araya gelen HDP-DBP heyeti halka referandumun önemini anlatarak ‘HAYIR’ için destek istedi.

Geveri yaptığı konuşmada Van halkının 7 Haziran’da yaptığı gibi 16 Nisan'da da HAYIR diyerek dur diyeceğini söyledi.

ÇALDIRAN

Çaldıran’da DBP HDP ilçe örgütleri halkla bir araya gelerek referandumda ‘HAYIR’ için destek istedi. Çaldıran’ın mahallelerinde özellikle kadınların yoğun ilgisiyle karşılanan partililer referandumun önemine dikkat çekerek 16 Nisan’da herkesi sandıkları doldurmaya çağırdı.

İPEKYOLU

HDP ve DBP İpekyolu ilçe örgütleri de çalışmalar kapsamında halkla buluştu. Çat Kapı yöntemiyle halkı ziyaret eden partililer, 16 Nisan tarihinin yeni bir dönemin başlangıcı olabileceğini belirterek, atılacak her bir oyun önemine vurgu yaptı.