Van kayyumundan skandal atama

Van Valisi Taşyapan, Van Büyükşehir Belediyesi'ne bir yazı gönderdi ve FETÖ ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle Mehmet Yaşar’ın görevden alınmasını istedi. Taşyapan, kayyum olarak atandıktan sonra ise Genel Sekreterlik görevine getirdi.

İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü, Van Valiliği'ne gönderdiği  5 Ağustos 2016 tarihli yazısında, Van’da Asya Katılım Bankası'nda hesabı bulunan ve Kimse Yok mu Derneği'ne bağışta bulunan personelin isim listesini göndererek bu kişilerin görevden uzaklaştırılmasını istedi. 

VALİLİKTEN BELEDİYEYE YAZI

İçişleri Bakanlığı'nın yazısı üzerine harekete geçen Van Valiliği, OHAL Bürosu Vali İbrahim Taşyapan imzasıyla  Van Büyükşehir Belediyesi'ne gönderdiği 7 Eylül 2016 tarihli yazıda, belediye bünyesinde çalışan 14 kişinin FETÖ ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle görevden uzaklaştırılmasını istedi. Valilik yazısında, bazı kamu görevlilerinin Asya Katılım Bankası'nda açtıkları mevcut hesaplarla Kimse Yok Mu Derneği’ne bağış yaptıklarının tespit edildiğini ve belediyede görev yapan bu kişilerin 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre suç işlediğini savundu.

Van Büyükşehir Belediyesi'ne yazının gelmesinin ardından konuyla ilgili çalışmalar yürütülürken, DBP’li Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya tutuklanınca yerine Van Valisi İbrahim Taşyapan kayyum olarak atandı.

SKANDAL

İçişleri Bakanlığı tarafından 25 Kasım’da Van Büyükşehir Belediyesi'ne  kayyum olarak atanan Taşyapan, bu hafta kendi imzasıyla DBP’li belediyeden görevden alınmasını istediği personelden biri olan Mehmet Yaşar'ı Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak atayarak bir skandala imza attı.