Van T Tipi'nde tecride karşı süresiz-dönüşümsüz açlık grevi

Van T Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Hakan Tunç, Öcalan üzerinde uygulanan tecridin kaldırılması için 10 gün önce süresiz- dönüşümsüz açlık grevine başladı.

Van T Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Hakan Tunç, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerinin durdurulması için yaklaşık 10 gün önce süresiz-dönüşümsüz açlık grevine başladı. Yaklaşık 6 aydır tek kişilik hücrede tutulan Tunç, ailesi ile yaptığı görüşmelerde, kararlı olduğunu söyledi.

Tunç, ailesi aracılığıyla şunları aktardı: "Önceliğim, Önderlik üzerinde olan tecridin kaldırılması ve cezaevlerindeki yaşanan hak ihlallerinin bitmesi. Keyfi muameleden dolayı tek kişilik hücrede tutuluyorum. Cezaevi tarafından dayatılan köleliği kabul etmeyerek bedenimi ölüme yatırıyorum.”

AĞABEY TUNÇ: SÜREKLİ HAK İHLALİ VAR

Tunç’un ağabeyi Mehmet Tunç ise şunları söyledi: “Cezaevinde sürekli hak ihlali yaşanıyor. Görüşlerine gittiğimiz zaman, ailece görüşe almıyorlar. Tek tek bizleri içeri alıp öyle görüştürüyorlar. Görüşmelerimizi yaparken sürekli başımızda gardiyanlar duruyor. Kardeşim tarafından gönderilen mektuplar bizlere ulaşmıyor. Biz de ona mektup gönderince ona iletilmiyor."