Van 'Vicdan ve Adalet Nöbeti'ne hazır!

Van’da Salı günü başlayacak ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’ için çalışmalar sürüyor. HDP’li Lezgin Botan, “Sıkıyönetim ve OHAL’den ötürü mağdur olmuş herkesi, her kesimi eylemimize destek vermeye çağırıyoruz’’ dedi.

Amed ve İstanbul’un ardından Van halkı da ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’ne hazırlanıyor. HDP tarafından Amed’de başlatılan, İstanbul’da süren ve önümüzdeki hafta Van ve son olarak İzmir’de yapılacak eylemle sona erecek olan eylem için Van’da hazırlıklar sürüyor.

Eylem için tüm mahalle, cadde ve sokaklarda etkin bir çalışmalar yürütülüyor. Çalışmaları yürüten HDP Van Milletvekili Lezgin Botan ANF aracılığıyla halka seslendi.

Botan, tüm Van halkını ‘Vicdan ve Adalet’ arayışı kapsamında eyleme katılmaya çağırdı.

‘VAN VE TÜM SERHAT İLLERİ DESTEK SUNMALIDIR’

Botan şunları söyledi: “Eylemi Amed’de başlattık, İstanbul, Van ve İzmir’de son bulacak. Eylemi sıkıyönetimi aratan OHAL’e karşı duyarlılık yaratmak amacıyla başlattık. Partimize yönelik çok ağır saldırılar var. Milletvekillerimiz, Eş Başkanlarımız, 5 bin çalışanımız şu anda rehin tutuluyor. Ciddi bir siyasi soykırım söz konusu. OHAL yöntemleri çok ağır biçimde uygulanıyor, sivil infazları var. Bu sessizliğin ve ölü toprağının kalkması için böyle bir çalışma içindeyiz. Van’da da 8-14 Ağustos tarihleri arasında böyle bir nöbet tutacağız. Van’ı ve çevre illerdeki herkesi duyarlı olmaya çağırıyoruz. Bu sadece HDP’nin talebi değil, mağdur olan bütün toplumun Adalet ve Vicdan arayışıdır. Bütün toplum ve katmanlarını ilgilendiriyor, her kesimden, herkesten ses istiyor. Bu karanlık imparatorluğa karşı durmazsak bu süreç daha da ağırlaşır. Kürt illerinde Kürt diline, kültürüne, çok büyük bir saldırı söz konusu” diye konuştu.

‘ADALET NÖBETLERİYLE KARANLIĞI BOĞACAĞIZ’

Kürt halkının emeğiyle kazandığı tüm yaşam alanlarının kayyumlar tarafından yok edildiğini ifade eden Botan, “Biz adalet nöbetleriyle halkın sesi olmaya çalışıyoruz. Bunu yaptıkça göreceğiz ki o kadar güçlü değiller ve geri adım atacaklardır. Adalet Nöbetleriyle karanlığı boğacağız. Halkımız bu gayrı meşru yaklaşımları mahkûm etmelidir. Halkımızın buna teveccüh göstermesini, destek sunmasını bekliyoruz. Van ve tüm Serhat il-ilçelerinden herkesten katılım bekliyoruz. Halkımız kendi değerlerine sahip çıkacaktır. Eylemimize güçlü bir katılım bekliyoruz” dedi.