Vicdan ve Adalet Nöbeti'ne, halktan yoğun ziyaret

HDP’nin Van’da sürdürdüğü Vicdan ve Adalet Nöbeti 3’üncü gününde yoğun ziyaretlerle sürüyor. Halk, ablukaya rağmen, her gün yüzlerce kişi eylemcileri ziyaret ediyor.

Türk devletinin, ablukasına rağmen halk Vicdan ve Adalet Nöbetini ziyaret etmeye devam ediyor. Musa Anter Barış Parkı’nda devam eden Vicdan ve Adalet Nöbetini ziyaret eden Sinem Melal adlı kadın, Vicdan ve Adalet Nöbetine destek vermek için geldiklerini belirterek, halk olarak devletin baskı ve ablukalarına maruz kaldıklarını söyledi.

Devlete bağlı çetelerin Musa Anter Barış Parkı’nı ablukaya alarak adeta cezaevine çevirdiğini belirten Melal, “Adalet sadece bir ırk için değildir. Demokrasinin olmadığı bir yerde adalet de olamaz. Bu ablukalar gelip geçecektir. Tüm baskı ve ablukalara rağmen mutlaka kazanacağız” dedi.

Feyruz Alaş ise, baskıya rağmen HDP’li vekillerin başlattığı Vicdan ve Adalet Nöbetine destek vereceklerini belirtti. Her gün binlerce insanın Vicdan ve Adalet Nöbetini ziyaret etmek istediğini belirten, Alaş şöyle konuştu: “Ablukadan dolayı insanlar buraya ziyarete gelemiyor. Bizim tek amacımız tüm Türkiye’ye demokrasi, barış ve adaletin gelmesidir. Gücümüz yettiği kadar vekillerimize desteğimiz sürecek.”

Halkın yoğun bir desteği olduğunu belirten Serap Güvenç de abluka ve bariyerlere rağmen çok büyük destek olduğunu söyledi. Ne olursa olsun Vicdan ve Adalet Nöbeti’ne tüm kesimlerin sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Güvenç, “Bu mücadele artık toplumsallaşmalıdır. Bu açıdan tüm insanlık adına yapılan Vicdan ve Adalet Nöbeti, sadece HDP ve Kürtlerle alakası olmadığı ve tüm insanlık için yapılıyor. Herkesi bu konuda elinde ne geliyorsa yapmalıdır” şeklinde konuştu.