Yakınları, patlama sonrası kaybolan 2 kişinin akıbetini sordu

Hozat'ta ağaç kesme ihalesi için gittikleri bölgede araçları mayına çarpan sonrasında durumları hakkında hiçbir bilgi edinilemeyen Mehdin Kaylıalp ve İsmail Kök'ün akıbetleri soruldu.

Dersim'in Hozat ilçesine bağlı AmutkaAli Boğazı bölgesinde ihaleye açılan orman sahasını kesmek için 9 Eylül Cuma günü sahaya bakmaya giden Maraşlı Ramazan Mağra ve İsmail Kök ile Bingöllü Mehdin Kayaalp’ın kullandığı sivil araç Boydaş Köyü ve Yenibaş Köyü arasında mayına basması üzerine patlama meydana gelmişti. Patlamada Ramazan Mağara adlı kişi olay yerinde yaşamını yitirirken Kaylıalp ve Kök’ün ise akıbeti hakkında herhangi bir bilgiye ulaşılamadı. İHD Dersim Şube’sine başvuran Kaylıalp ve Kök’ün yakınları, ölü ya da diri 2 kişiye ulaşmak istediklerini belirtti.

Konuya ilişkin dernek binasında düzenlenen toplantıda konuşan İHD Şube Başkanı Gürbüz Solmaz, olayın geçmişini anlatarak bölgede detaylı arama yapılması gerektiğini söyledi. Yaşanan çatışmalı süreçle birlikte sivil ölümlerin arttığına da değinen Solmaz, barış sürecine geri dönülmesi gerektiğini vurguladı.

Ardından 61 gündür babasından herhangi bir bilgi alamayan İhsan Kaylıalp konuştu. Kaylıalp, yasaklı bölge olduğundan dolayı olay yerine izinsiz gidilemeyeceğini belirterek, babasının telefon kırıntıları ve cüzdanı bulunmasına rağmen cenazenin bulunmaması ile Yenibaş Karakolu'na yakın bir bölgede olayın yaşanmasından dolayı şüphelerinin olduğunu söyledi. Tüm yetkili mercilere başvurduklarını ifade eden Kaylıalp, başvurularına rağmen ne bir asker ne de bir rütbeli ile görüştürülmediklerinin altını çizdi. Kaylıalp, “Babam sağsa sağ,  ölmüşse ölü olarak görmek istiyoruz. Babamın bulunmasını istiyorum” dedi.