Yaralı sivillerden birinin durumu ağır, diğeri gözaltında

Lice'nin Bağlan köyünde askeri helikopterin taraması sonucunda ağır yaralan 13 çocuk babası Celal Yıldırım'ın tedavisi sürerken, yaralılardan Münir Serin ise tedavisinin ardından gözaltına alındı.

Amed’in Lice ilçesine bağlı Mişref (Bağlan) köyünün, dün akşam askeri helikopter tarafından taranması sonucunda Celal Yıldırım ve Münir Serin yaralandı. Saldırının olduğu sırada Diyarbakır Valiliği 4 köyde, "Sokağa çıkma yasağı" ilan ettiğini duyurdu. Saatlerce köyde bekletilen yaralıların hastaneye götürülmelerine izin verilmedi.

YARALILARDAN BİRİNİN DURUMU AĞIR

Olayın yaşandığı sırada köyde olan Celal Yıldırım'ın kardeşi Mehmet Yıldırım yaşananları anlattı. Köyde sokağa çıkma yasağı olduğu için telefonla görüştüğümüz Mehmet Yıldırım, olayın dün akşam saat 22.00'de olduğunu dile getirdi. Yıldırım, şunları söyledi: "Ağabeyim Celal ve Münir, traktörle köye geliyordu. Köye yakın bir yerde birden tarandılar. Celal 58 yaşında 13 çocuğu var, Münir ise 32 yaşındadır. Ağabeyim kafasından ve bacağından yaralandı. Münir ise bacağından yaralandı. Yaralıların, saatlerce köyde bekletilerek hastaneye götürülmeleri engellendi. Yaralılar ancak saat 01.00'de hastaneye kaldırıldı. Ağabeyimin durumu ciddiydi, Münir ise hafif yaralıydı."

DİĞER YARALI GÖZALTINDA

Yaralıların ilk olarak Lice Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi'ne sevk edildiği belirtildi. Başından ve bacağından ağır yaralanan Yıldırım'ın hastanede tedavisi sürüyor. Hafif yaralanan Serin ise, tedavisinin tamamlanmasının ardından araması olduğu gerekçesiyle hastanede gözaltına alındı. Gözaltına alınan Serin'in nereye götürüldüğü konusunda herhangi bir bilgiye ulaşılamadı.

ASKER EVLERİ BASTI

Yasağın sürdüğü köyde, askerlerin kırsal alanda bekleyişi de sürüyor. Yaralıların hastaneye kaldırılmasının ardından askerler ise evleri tek tek arayarak, GBT kontrolü yaptı. Köylüler, arama sırasında askerlerin kendilerine hakaret ettiğini aktardı.

HDP HEYETİ KÖYE GİTTİ

Öte yandan dün gece olayın yaşandığı Bağlan köyünde incelemelerde bulunmak üzere Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekilleri Feleknas Uca, Ziya Pir, Sibel Yiğitalp ve yöneticiler köye gitti. Köyün giriş çıkışları askerlerce kapatılırken, heyetin köye gidişine izin verilmeyeceği belirtildi.