YBŞ, Şengal'de iki sivilin vurulması olayını kınadı

Şengal'de iki yurttaşın vurulması olayına ilişkin açıklama yapan YBŞ, olayın kendileriyle hiçbir ilgisinin olmadığını belirterek, saldırıyı kınadı.

YBŞ, KDP medyasının olayı kendi üzerlerine yıkma çabasını da "ahlaksız ve rezil özel savaş siyaseti" olarak nitelendirdi.

Şengal'de iki gün önce iki yurttaşın kimliği belirsiz kişilerce vurulması olayına ilişkin yazılı açıklama yapan Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) olayın kendileriyle hiçbir ilgisinin olmadığını belirterek, saldırıyı kınadı.

Saldırıya uğrayan kişilerin Faris Newaf Mihemed ve Hidir Eziz Hesen isimli yurttaşlar olduğu ve daha önce Şengal'deki direniş mevzilerinde kendileriyle omuz omuza mücadele eden kişiler olduğunu kaydeden YBŞ, KDP medyasının olayı kendi üzerlerine yıkma çabasını da "ahlaksız ve rezil özel savaş siyaseti" olarak nitelendirdi.

Faris Newaf Mihemed'in yaşamını yitirdiği ve Hidir Eziz Hesen'in ise yaralandığı saldırıya ilişkin YBŞ'nin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"YBŞ’nin geliştirdiği mücadeleden ve açığa çıkardığı toplumsal uyanıştan rahatsız olan çevreler gerçeklikle ilgisi bulunmayan, asılsız bilgileri kendilerine bağlı özel savaş basınına servis ederek YBŞ’nin gelişiminin ve toplumsal etkisinin önünü almak istemektedirler.

"Dün sabah saatlerinde Sinone ve Xanesor arasında kalan tampon bölgede peşmerge noktasının yakınlarında iki yurttaşın vurulması olayını YBŞ’ye yükleme çabaları bu yönlü anti-propaganda faaliyetlerin en kirli örneklerinden biridir. Bu güçlerin kaygılarını, paniklerini, gerçeği gizleme çabalarını anlamak mümkün. Faili belli Nazê Naif cinayetinin katillerini bulup sorgulamayan peşmergelerin YBŞ hakkında yaptığı karalama propagandaları halkımız ve hakikat nezdinde karşılıksızdır. Yine daha önceden de Xanesor kasabasının arka kısımlarında Seid Xwededa Kasim adlı yurttaşımız peşmergeler tarafından katledilip üzeri örtüldüğü gibi bugün de aynı şekilde üzerini örtüp YBŞ’ye yükleme paniği ve telaşı içine girmiş bulunmaktadırlar. Ancak YBŞ’nin bu yönlü saldırılarla durdurulamayacağını, yarattığı toplumsal uyanışın ve özgürlük yürüyüşünün engellenemeyeceğinin herkes tarafından bilinmesi ve bu yönlü ahlaksız ve rezil özel savaş siyasetinden vazgeçilmesi gerekiyor.

YARALI YURTTAŞ BİZİM NOKTALARIMIZA ULAŞTI

"Dün sabah saatlerinde Faris Newaf Mihemed ve Hidir Eziz Hesen isimli iki tüccar kimliği belirsiz kişilerce alıkonulup silahlı saldırının hedefi haline gelmişlerdir. Saldırıdan yaralı kurtulan Hidir Eziz’in YBŞ güçlerine ait noktaya ulaşması üzerine güçlerimizin olaya müdahalesi söz konusu olmuştur. Saldırıda Zumarlı olan yurttaşlardan Faris Newaf adlı kişi tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirmiş, Hidir Aziz isimli kişi ise hastaneye kaldırılıp uzman doktorlar tarafından tedavi edilmektedir. İsimleri geçen yurttaşlar Gergeri aşiretinden olup özellikle yaşamının yitiren yurttaşın da Şengal Direniş mevzilerinde YNK peşmergesi olarak yanımızda olduğunu kendisini kaybetmekten duyduğumuz derin üzüntüyü dile getirerek ailesine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

SALDIRIYI KINIYORUZ

"Bugüne dek hiçbir zaman parçası olmadığımız ve kabul edemeyeceğimiz halkımıza dönük her türlü saldırı karşısında gereken duyarlılıkla sorumluları açığa çıkarma ve hesap sorma tutumumuzdan taviz vermeyeceğiz. YBŞ olarak yaşanan bu saldırıyla herhangi bir bağlantımız yoktur. Bu saldırıyı en sert şekilde kınıyoruz.

"Güvenlik güçlerimizce başlatılan soruşturma çerçevesinde Hidir Eziz’den alınan ilk ifadeye göre olayın soygun amaçlı olduğu bilgisine ulaşılmıştır. Soruşturma titiz bir şekilde güvenlik güçlerimizce sürdürülmektedir. Soruşturmanın detayları açıklığa kavuşturulup halkımıza ve kamuoyuna gerekli bilgiler paylaşılacaktır.

Halkımızı bu yönlü karanlık planlar karşısında uyanık ve duyarlı olmaya çağırıyor, şüpheli herhangi bir durum karşısında Ezidxan Asayişi ve güvenlik güçlerimizle irtibatta olmaya çağırıyoruz."