YBŞ: Şengal'in geleceğine dair yegane söz sahibi Êzidî halkıdır

Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) Komutanlığı, Şengal halkının iradesini her ne pahasına olursa olsun savunacaklarını belirtti.  

YBŞ Komutanlığı açıklamasında, Şengal’in geleceği konusunda yegane söz sahibi Êzidî halkımızın özgür iradesidir. Bu iradeyi bugüne dek olduğu gibi bugünden sonra da her ne pahasına olursa olsun savunacağız.

Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) Komutanlığı, Irak ordusu ve Heşdi Şabi güçlerinin Kerkük’le başlayan ve Şengal'e kadar uzanan saldırılarıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Şengal halkının sorununun ancak ortak bir konsensüs ve diyalog temelinde çözülebileceği vurgulanan açıklamada, YBŞ-YJŞ güçlerinin mevcut pozisyonunu koruduğu belirtildi.

Kendilerine karşı saldırgan bir tutum içerisinde olmayan hiçbir güçle çatışmamaya özen gösterdiklerini vurgulayan YBŞ Komutanlığı, ancak "bu topraklara gözünü diken her kim olursa olsun karşısında halkın muazzam direnişiyle karşılaşacaktır" dedi.

YBŞ Komutanlığı'nın açıklamasının tamamı şöyle:

"YBŞ ve YJŞ güçleri olarak 2014 yılında gerçekleşen fermanın ardından halkımızın öz savunma gücü olarak bugünlere kadar büyük şehadetler ve emekler pahasına Şengal’in savunmasını yaptık. YBŞ ve YJŞ güçleri olarak Şengal ve mıntıkasında kontrolü ve asayişi büyük bedeller vererek sağladık. Şu ana kadar bize karşı saldırgan tutum içerisinde olmayan herhangi bir güçle çatışmamaya büyük özen gösterdik.

‘KUTSAL TOPRAKLARIMIZI SAVUNACAĞIZ’

YBŞ ve YJŞ güçleri olarak mevcut pozisyonumuzu koruyoruz. Mevzilerimiz aynı şekilde konuşlanmış bulunmaktadır. Bu konuda herhangi bir değişiklik bulunmamaktadır. Ferman döneminde nasıl ki işgalci DAİŞ çetelerine karşı kutsal topraklarımızı savunduysak bugün de aynı kararlılıkla halkımızla beraber savunacağız.

Sonuç olarak bugüne kadar tüm sorunların sadece diyalog ve demokratik uzlaşı temelinde bir çaba içinde olduk. Şengal halkımızın sorununun da ancak ortak bir konsensüs ve diyalog temelinde çözüleceği kanısındayız.

‘ŞENGAL’İN GELECEĞİ KONUSUNDA YEGANE SÖZ HAKKI EZİDİ HALKINA AİTTİR’

Ancak, şehitlerimizin büyük şehadetler ve emekler pahasına özgürleştirdiği bu topraklara gözünü diken her kim olursa olsun bu halkın muazzam direnişiyle karşılaşacaktır. Şengal’in geleceği konusunda yegane söz sahibi Êzidî halkımızın özgür iradesidir. Bu iradeyi bugüne dek olduğu gibi bugünden sonra da her ne pahasına olursa olsun savunacağız.

Bugüne dek yanımızda olan her türden zorluk ve engel karşısında bedel ödemekten çekinmeyen halkımız bundan sonra da YBŞ ile hareket ederek özgür ve demokratik geleceğini tesis edecektir."