Yıldırım: 'HAYIR' Serhat'ta rekor kıracak!

DTK, HDK, HDP, DBP ve TJA’nın ortak planlaması doğrultusunda Serhat’ta halkla buluşma etkinliği Iğdır’da devam etti.

Referanduma ilişkin halkla buluşma etkinlikleri Iğdır merkezde halk buluşması ile sürüyor. Buluşmaya HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, DBP Eş Genel Başkanvekili Gülcihan Şimşek, HDP milletvekilleri Dilan Dirayet Taşdemir, Mehmet Emin Adıyaman, Berdan Öztürk, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Fatma Kurtulan ile DBP ile HDP’nin MYK ve PM üyeleri, Iğdır Belediye eş başkanları Murat Yikit, Şaziye Öner, HDP Iğdır İl Eş Başkanı Hasan Sefa katıldı.

'KADERİMİZİ TEK ADAMA BIRAKMAYALIM'

Iğdır kent merkezinde yapılan selamlamanın ardından alana gelen heyet, Doğubeyazıt Meydanı'nda toplanan kitle ile buluştu. Burada toplanan halka seslenen HDP Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman, 16 Nisan günü referandumunda kullanılacak oylar ile bir hükümet değil, 100 yıl sürebilecek bir anayasa düzeni belirlediklerini ifade etti. Adıyaman, şunları söyledi: "Kaderimizi bir tek adamın iki dudakları arasında bırakıyoruz. Bu anayasa tekçi ve mezhepçi bir anayasadır. Hiçbirimizin bu anayasada yeri yoktur. Dolayısıyla bu anayasa tekçi bir anayasadır. Başımıza bir padişah, bir halife geçiyoruz. Bu sistemle kendini halife bile ilan eder. Bu nedenle 16 Nisan günü bu padişah anayasasına 'Hayır' derken öte yandan son 2 yıldır coğrafyamızda uygulanan şiddet ve katliamlar ve KHK'lere de 'Hayır' demiş olacağız. Iğdır’da tekçi rejime 'Hayır' oyları ile cevap vereceğiz."

'HALKA DAİR BİR ANAYASA DEĞİL'

Adıyaman’ın ardından söz alan DBP Eş Genel Başkanvekili Gülcihan Şimşek ise hazırlanan yeni anayasanın halkları ayrıştırdığını kaydederek, “Halkların dilini, kültürünü ayrıştıran bir anayasa yapılıyor. Bu anayasada farklı diller, farklı kültürler ve kadınlar yoktur. Bu anayasa halkların anayasası değildir. Halkın özgürlüğünü ortaya koyan bir anayasa değildir. Bu anayasa yapılacaksa birlikte yapılmalıdır. Ama 15 yıllık AKP hükümeti halkı oyalamıştır. Halkın barışını, demokrasi ve özgürlüğünü engellemiştir. Tekçi, milliyetçi bir rejim yaratılıyor. Halkı yoksullaştırıyor. Bu anayasa içerisinde halka dair bir şey yoktur. O yüzden 'Hayır' diyeceğiz" dedi.   

'MEZHEP KARŞITLIĞI YAPILIYOR'

Ardından söz alan HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, DAİŞ tarafından yakılan Iğdırlı Sefer Taş’a dikkat çekerek, “Sefer Taş kardeşimiz Türkiye’nin yanlış politikalarına kurban edilmiştir” dedi.
Alevi ve Şii karşıtlığı üzerinden bir politika yürütüldüğünü dikkat çeken Yıldırım,  “Bir Alevi, Şii karşıtlığının üzerinden bir politika yapıyorlar. Biz herkesin kendi diliyle eğitim görmesi için HDP olarak her yerde haklarını savunuyoruz, savunmaya devam ediyoruz. Birileri kişisel hırsı için ülkeyi ateşe atıyor olabilir. Birkaç yıl önce herkes huzur içinde bu sokaklarda dolaşıyordu. Hiçbir devlet düşmanlığı ile kurguladığımız bir siyaset anlayışımız yoktur. Ne diyor Başbakan, ‘ben Alevilik ile büyüdüm’ diyor ama senin getirdiğin tek kişilik sisteme gelecek kişinin (Erdoğan’ın) Aleviye saygısı yok" şeklinde konuştuç

'KAYNAKLAR 180 MİLYONU DOYURUR; YETER Kİ ÇALMAYIN!'

HDP Grup Başkanvekili Yıldırım konuşmasının devamında, şunları ifade etti: “Biz bedeli ne olursa olsun, halkımızın tırnağına bir şey gelmesin diye biz bedel ödemeye hazırız. Biz size aman yönelmesinler diye mücadele içindeyiz. Dinin siyasetini yapıyorlar ya ama bu dinlerin öncülerine saygıları yok. Onlardan nasiplenmemişlerdir. Bunların her tarafı bozuk. 'Beni başkan yapın ben 2023'te milli geliri artıracağım.' Allah aşkına bunun için rejimi değiştirmeye gerek mi var! Bu ülkenin yeraltı, yerüstü zenginlik kaynakları 180 milyona yetecek kadar var. Yeter ki hırsızlık yapmayın yeter, ayakkabı kutularını doldurmayın yeter.”

'SERHAT'TA REKOR OY ÇIKACAK'

Serhat’ta rekor oy beklediklerini belirten Yıldırım, “Biz Iğdır’da Kürt, Azeri ve Türk kardeşlerimize güveniyoruz ve iddia ediyoruz; rekor oy Serhat’ta çıkacak. En az yüzde 80 alacağız. Bizimle meşru yöntemlere baş edemeyenler, gidip gele şiddet politikasına sarıldılar. Siyasetçilerimizi tutukladılar, belediyelerimizi gasp ettiler. 16 Nisan bizim için Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, Sebahat Tuncel'in tutukluğunu kabul edip etmeme referandumudur. Biz 'Hayır' dersek bu ülkede kalıcı barışın kapısını aralayacağız. Savaşın büyütebileceği bir şey yoktur. Savaşa karşı barışı inşa edeceğiz" şeklinde konuştu.  

Buradaki buluşmanın ardından referandum heyeti, Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde gerçekleşen buluşmaya katılmak için yola çıktı. Heyet yol boyunca sevgi gösterileriyle karşılaştı.