YJA Star: Kanı yerde kalmayacak

YJA Star Ana Karargah Komutanlığı, "Şehit Doza Welat yoldaşa söz veriyoruz, yoldaşımızın kanı yerde kalmayacaktır" dedi.

YJA Star Ana Karargah Komutanlığı, Amed’de yaşamını yitiren Özlem Seyhan (Doza Welat)’a ilişkin yazılı açıklama yaptı. Komutanlık açıklamasında şunlar belirtildi:

“Başta Şehit Doza Welat yoldaşın ailesine başsağlığı diliyor, ailesinin acısını paylaşıyoruz. Söz veriyoruz yoldaşımızın kanı yerde kalmayacaktır.

Şehid Doza Welat 20 yılkık mücadelesiyle büyük emekleri olan bir yoldaşımızdı. Kendisini adım adım Önderlik gerçekliğiyle inşa ediyordu. O kendini emekle yoğurarak bu özgür dağlarda kadın özgürlük mücadelesinin öncüsü haline getirdi. Kürdistan dağlarında Zilan ve  Beritanların ruhuyla dağ dağ özgürlük savaşı verdi. 20 yıllık mücadelesinde büyük değerler yarattı. O mücadeleci kişiliğiyle ve yoldaşlarına olan bağlılığıyla tanınıyordu. Zorlu zaman ve süreçlerde moral ve coşkunun kaynağı olurdu. Her şart ve koşul altında özgürlük mücadelesi için komutanlık görevini aldı. Doza yoldaş tim komutanlığından tutalım alan komutanlığına kadar komutanlık görevini aldı. Büyük bir özgürlük aşkı  ve coşkusuyla kendisini Beritanlar gibi yetiştirmişti.

Doza yoldaş mücadelenin en sıcak mevzilerinde yer alabilmek için Amed'e gitti. Heval Doza Türk devletinin Kürt halkını ve Hareketimizi yok etme politikalarına karşı savaşıyla cevap verdi. Bu temelde aktif ve fedai bir ruhla devrimci halk savaşına katılıyor. Büyük bir kararlılıkla dönem görevlerine cevap oluyordu. Ararat dağından Amed’e kadar devrimci mücadele yolculuğunu aralıksız sürdürdü ve bütün yoldaşlarının gönlünde ve Kürdistan dağlarında yer edindi.

Heval Doza şahsında sözümüzü yenileyerek diyoruz ki, Önder APO’nun tutsaklığını sonlandırana dek ve özgür yaşamı inşa edene kadar mücadelemiz devam  edecektir.”