YPG: Türk ordusu ve çetelerinin saldırıları arttı

YPG, DAIŞ ve SUK çeteleri ile Türk ordusunun YPG mevzilerine ve Rojava'ya yönelik saldırılarının artarak sürdüğünü bildirdi. :

YPG Basın Merkezi,  “Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nin başlamasıyla beraber, Türk ordusunun güçlerimize ve Rojava topraklarına dönük saldırıları artmıştır. Güçlerimizin  Reqqa’ya girişiyle birlikte Türk devleti harekete geçerek savaşçılarımıza zarar vermek istemektedir.

Bu çerçevede 8 Kasım gecesi, farklı mevzilere saldırılarda bulunmuştur. Saldırıların ilki, Tirbespiyê kentine bağlı Kel Hesenakê köyüne diğeri de Tirbesipîyê ve Çilaxa kasabası arasındaki bölgede bulunan Mele Ebbas bölgesinde gelişmiştir. Güçlerimizin saldırılara cevap vermesi ardından Türk askerleri kaçarak bölgeyi terk etmiştir.

Yine Türk ordusu, Qamişlove Tirbespiyê arasındaki sınır hattına çok sayıda tank ve zırhlı araç konumlandırmıştır" denildi.

YPG açıklamasında şu  ayrıntılara da yer verildi:

"8 Kasım günü saat 14:00’de DAIŞ çeteleri Şedade’ye bağlı Malha köyüne aldıkları ağır darbenin ardından ikinci kez saldırı girişiminde bulunmuştur. Çok sayıda askeri araç ve ağır silahlarla gerçekleştirilen saldırıya güçlerimiz tarafından etkili cevap verilmiştir.

Bu çatışmalarda netleştirilen 26 çete öldürülmüştür.

16 çete cenazesi ele geçirilmiş, 5 çete cenazesi de güçlerimizin denetimi altındadır. Öte yandan, 1 panzer, 1 zırhlı araç, 3 BKC silahı, 2 kalaşnikoc, 3 B7 güçlerimizin eline geçmiştir.

Çatışmalarda bir yoldaşımız kahramanca direnerek şehadete ulaşmıştır.

SUK çeteleri, 8 Kasım gecesi, Ezaz üzerinden ağır silahlarla Maranez köyüne saldırmıştır."