YPS:Serhıldan arkadaşın direniş savaşına sahip çıkacağız

YPS Genel Koordinasyonu, “Bedenini ateşe vererek direnişten vazgeçilmeyeceğini haykıran Serhıldan arkadaşı saygı ve minnetle anıyor, direniş savaşına sahip çıkacağımızı belirtiyoruz” dedi.

YPS Genel Koordinasyonu, Kürdistan’da sömürgeciliğe ve işgalciliğe karşı başkaldırının özünü yüreğinde taşıyan, direnişçi ruhuyla diz çökmeyen, her koşulda özgür bir yürüyüşün sahibi olmayı esas alan Serhıldan (Zehra Epli) arkadaş bedenini ateşe vererek faşizme cevap verdiğini belirtti. YPS açıklamasında, “”YDG-H öncülüğünde Amed ve Sur direnişinde yerini alan, direnişe öncülük eden Serhıldan arkadaş YPS savaşçı geleneğine büyük emekleriyle katkı sunan örnek bir mücadele arkadaşımız olmuştur” denildi.

YPS son olarak şunları ifade etti:

“Serhıldan arkadaş; Mazlumlarla başlayan direniş halkasını, Zekiye ve Rahşanlardan devralmış,  Ronahi ve Berivanların yılmayan duruşunu miras edinmiş ve Semaların yüce yürüyüşçülüğünde ölümsüzleşmiştir. Bedenini ateşe vererek direnişten vazgeçilmeyeceğini haykıran Serhıldan arkadaşı saygı ve minnetle anıyor, direniş savaşına sahip çıkacağımızı belirtiyoruz.“