Yüksekdağ: Bizden çok büyük cevap alacaklar!

Van Erciş'te 'Darbeye karşı demokratik halk buluşması’ etkinliği düzenlendi. HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ da "Büyük zorlukları göğüs geren bir halk büyük kazanımlar elde edecek. Bu zulmü bize yapanlar bizden çok daha büyük cevap alacaklar" dedi.

‘Darbeye karşı demokratik halk buluşması’ şiarıyla düzenlenen etkinlikler çerçevesinde Erciş’te düzenlenmesi planlanan miting aşırı yağış nedeniyle iptal edildi. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, DTK Eş Başkanları, il eş başkanları ve milletvekilleri polislerin abluka altına aldığı HDP  İlçe binasında halkla bir araya geldi.
Polislerin ses cihazlarına bile el koyduğu halk tüm engellemelere rağmen HDP ve DBP heyetini coşkuyla karşıladı.
Programa Yüksekdağ, DTK Eş Başkanları Hatip Dicle ve Leyla Güven, HDK Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit ve HDP'li milletvekilleri Pervin Buldan, HDP-DBP Van il eş başkanları, HDP Van milletvekilleri Lezgin Botan, Zozan Özgökçe Adem Geveri ve yüzlerce kişi katıldı.

DİCLE : DİRENMEYE DEVAM EDECEĞİZ

İlk olarak söz alan DTK Eş Başkanı Dicle,  valiliğin 'yasak' kararına ve polisin ilçe binası etrafını kuşatmasına tepki göstererek, "Amaçları demokratik siyaset alanını daraltarak siyasi soykırım operasyonlarına zemin hazırlamak. Erciş’e girdiğimiz ilk andan itibaren baskıyı hissettik. Erciş’te on dakika kalmak yeterli oldu. Yıllar geçti ama İttihat ve Terakki anlayışı halen devam ediyor. Cizre, Silopi'de canlı canlı yakıyorlar. Erciş gibi yerlerde ise siyasi soykırım operasyonları ile tutukluyorlar. Siyaset yapmalarına engel olmaya çalışıp bizleri her alanda yok etmeye çalışıyorlar. Bizler de direnmeye devam edeceğiz” diye konuştı.

‘KAFAMIZI NETLEŞTİRMEK ZORUNDAYIZ’

Dicle, konuşmasını şöyle sürdürdü : “En önemli tehlikelerden biri de vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasıdır. Süreç konusunda hepimiz bu sorunu tartışmak ve insanlarımızın kafasını netleştirmek zorundayız. Örgütlülüğümüz ile faşizan düşünceleri yok etmeliyiz. Halkımız direniş ve örgütlülüğü ile faşizan düşüncelerin boşa çıkaracaktır."

YÜKSEKDAĞ: BÜYÜK KAZANIMLAR ELDE EDECEĞİZ

Yüksekdağ ise, çok önemli bir süreçten geçtiklerini belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Bu halk yüzyıllardır bu topraklardan sürülemedi. Bu halk dişi ve tırnağı ile bu topraklarda olduğu için emellerine erişemediler. Savaşın içinde iyi ve güzel şeyler oluyor. Kürt halkının geleceği Rojava’da atıldı. Kürt halkının Rojava’da ilerlemesine engel olamadılar. Bugün istedikleri kadar devletin bütün olanağını kullansınlar. Saray iktidarından kim korkuyor? Güçlü olan bugün bu partinin altında bir araya gelenlerdir.
Bugün kendi siyasetlerine alamadıklarını zorla, silahla teslim almaya çalışıyorlar. Başka yöntem ve yaklaşımları yoktur. Emin olun bu zulmü bize yapanlar bizden çok daha büyük cevap alacaklar! Bugün bizleri Meclis'ten atmaya çalışanlar bilsinler ki, daha fazla olarak geri döneceğiz.  Zor günler yaşayacağız. Direnmeden  büyük zaferler göremezsin. Büyük zorlukları göğüs geren bir halk büyük kazanımlar elde edecek."
 

...