Zap direnişçileri: Günün 24 saati eylem düzenledik

Türk ordusunun Zap’taki yenilgisine ilişkin konuşan HPG gerillaları, "günün 24 saati eylem" düzenleyerek, TSK'nin yüksek teknikle bile bölgede tutunamacağını gösterdiklerini kaydetti.

Türk ordusunun 16 Haziran'da Güney Kürdistan'da gerilla denetimindeki Zap bölgesine başlattığı işgal girişimine ilişkin konuşan HPG gerillaları, işgal girişiminin büyük bir hezimete uğradığını kaydetti.

Türk ordusunun yüksek tekniğine rağmen bölgede tutunamadığını söyleyen HPG gerillası Mervan Brusk, bölgeye işgale gelen Türk ordusuna her gün eylem düzenlediklerini kaydetti. Düzenledikleri eylemlerde Türk ordusunun her gün kayıplar verdiğini de belirten Mervan Brusk, "Yoğun eylemlerimizden kaynaklı operasyon büyük oranda sınırlı kalmış durumda. Düşman güçleri ilerleyemedikleri için sadece birkaç alanda tutunmaya çalışıyorlar" dedi.

Türk ordusunun Zap'a girmesine izin vermeyeceklerini vurgulayan Mervan Brusk, şunları söyledi: "İşgal girişimine karşı geliştirdiğimiz yeni eylemsel tarzlarımız, 24 saat eylem hareketliliğimiz düşmanda büyük kırılmalar yaşattı. Sızma ve baskın eylemlerimizde, bulundukları tepelerde bile duramıyorlar. Bu operasyonla da bizim için, büyük eylemler avantajı oluştu. Arazide dağılan düşman güçlerine her gün eylemler düzenleyebiliyoruz. Eylemlerimiz hiç bir şekilde durmayacak. Düşman ordusunun Zap’a girmesine izin vermeyeceğiz"

'ÇOK FAZLA KAYIPLARI OLDU'

Şehit Xeyrî tepesindeki Türk askerlerine düzenlenen eyleme ilişkin konuşan HPG gerillası Givara Memxurî ise eylemi şu sözlerle anlattı: "Sızma yapılarak önce tepeye girildi. Ben savunma grubundaydım. Saldırı grubunun el bombaları ile başlamaları ile birkaç mevzii düşmüştü. Saldırı grubunun çekilmesi ile birlikte savunma grubu da etkili bir şekilde vurdu. Sadece bu eylemde 8 asker öldürülmüştü. Neye uğradıklarını şaşırdılar. Cevap veremediler bile. Aynı gün ölü ve yaralılarını kaldırdılar. Durum çok daha somuttur. Türk askerinin savaşabilecek ne cesareti ne de inancı var. Düşmanın bunca kaybı ve eylemlerimiz de gösteriyor ki gerilla operasyon gücüne karşı büyük bir moral, motivasyon ve kararlılıkla savaşıyor. Operasyonun ilk günlerinde Şehit Xeyri ye eylem düzenlemediğimiz için orada rahat hareket ediyorlardı. Nöbet değişimlerini bile koşarak yapıyorlar."

'PARA İÇİN SAVAŞANLARDA İRADE OLMAZ'

HPG gerillası Egid de Türk ordusunun güvendiği teknik üstünlüğe rağmen arazide gerilla karşısında tutunamadığını kaydederek, "Türk askerlerinin Güney Kürdistan'daki durumu büyük bir çaresizliği ifade ediyor. Tepelerde, arazide teknikleri bile koruyamıyor onları. Qela Bedevê, Şehit Munzur, Gijnê bölgelerindeki Türk askerlerine her gün suikast, roketatar, patlayıcı tuzak eylemleri gerçekleştiriyoruz. Savaşacak güçleri kalmamış. Zaten hepsi paralı askerdir. Para için savaşanlarda savaş iradesi de olmaz.  Bulunduğumuz hatta ve çevrisinde sadece operasyon güçlerine eylemler düzenlenmiyor. Şehit Bedran ve Şehit Nalin Devrimci Hamle kapsamında da bütün Zagros hattında Türk ordusu darbeleniyor" dedi.