Zaxo'da MİT'in konvoyunun geçişi sırasında patlama - YENİLENDİ

Zaxo'da Türk askeri Türk ordusuna ait askeri konvoyun geçişi sırasında patlama meydana geldi.

Güney Kürdistan'ın Duhok vilayetine bağlı Zaxo kentinde Türk ordusu ve istihbatına ait bir konvoyun geçişi sırasında patlama meydana geldi.

Zaxo'nun Batufa bölgesinde Türk askeri ve istihbarat servisine ait bir konvoyunun geçişi sırasında, önceden yola döşendiği belirtilen patlayıcının infilak ettiği bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Türk istihbaratı MİT'in elemanlarının bulunduğu sivil aracın hedef alındığı saldırı sonrası konvoydaki askerler ölü ve yaralıları çevredeki hastanelere kaldırdı.

Ölü ve yaralı sayısı hakkında net bilgilere ulaşılamazken, patlama bölgesinin basın mensuplarına kapatıldığı ve kimsenin bölgeye yaklaştırılmadığı öğrenildi.

Batûfa Nahiye yönetiminden Mihemed Hesen'in de doğruladığı patlama hakkında nahiye polisinin inceleme başlattığı aktarıldı.

Güney Kürdistan'da yayın yapan NRT televizyonu, (haber linki: http://www.nrttv.com/Details.aspx?Jimare=80915 ) patlama bölgesinin görüntü ve fotoğraflarını yayımladı.

Yayımlanan görüntülerde bir aracın patlamanın etkisiyle kullanılamaz hale geldiği görülürken, hastaneye kaldırılan yaralıların başında da Türk askeri üniformalı kişilerin beklediği görülüyor.

Güney Kürdistan'ın Zaxo, Duhok, Hewlêr hattında Türk ordusunun 18'in üzerinde askeri kampı bulunuyor.

(Türk devletinin Güney Kürdistan'daki askeri ve istihbarat kampları hakkında detaylı bilgi için: https://anfturkce.net/kurdistan/Ihanetin-oetesindeki-sinir-oetesi-91761 )