'Zehra Epli yoldaş özgür yaşam ideasının temsilcisidir'

Komalen Ciwan Koordinasyonu: Serhıldan( Zehra Epli) yoldaş özgürleşen Kürt kadınını, özgürleşen Kürt kimliğini ve özgürleşen Kürt gençliğinin her koşul altında özgür yaşam ideasının temsilcisi olmuştur.

Komalen Ciwan Koordinasyonu, ülkesi sömürgeci talana maruz kalan Kürt gençlerinin dün olduğu gibi bugün de her yerde ve her alanda sömürgeciliği ret etme tutumuyla özge canlarını direniş meşalesi haline getirerek yaşamlarının halkın özgür yaşamına feragat ettiklerini belirtti. Komalen Ciwan, “Bu direniş geleneği mazlumlarla başladı, dörtlerle gürledi, Zekiye Rahşan ve Semalarla daha da yüceldi. Bugün de devrim ve direniş ateşi serhıldan yoldaşımızla devrimci tutumun çizgisi haline gelmiş bulunuyor. Serhıldan yoldaş, devrim ateşini genç bedeninde saklayarak bu kutsal yürüyüşte devrim ideasını cezaevinin rutubetli duvarlarının yıkarak devrim inancını sömürgeciliğinin kalbinde alevlere tutunarak ortaya koymuştur. Yoldaşımızı büyük bir saygı ve minnetle anarken onun yaktığı meşale bizim intikam yolumuzu daha da aydınlatmıştır” dedi.

Komalen Ciwan Koordinasyonu açıklamasında devamla şunlar kaydedildi:

“Serhıldan yoldaş kuzey devrim sürecinde özellikle şehir direnişinde sorumlu düzeyde rol almış ve onlarca gençlik hareketinin direnişçisine komutanlık yapmıştır. başta Amed sur direnişi olmak üzere  gençlik hareketinin devrimde öncülük yapmasına önemli düzeyde emek ve katkısı olmuştur. Çalışmalarının başında bir talihsizlik sonucu işgalci faşist TC sömürgeciliğine esir düşmüş ve Gebze cezaevinde yaşamının halkına feda etmiştir.

Serhıldan yoldaşımızın bu fedai tutumu Önder APO’nun emek ve felsefesiyle yoğrulan Kürt kadın ve gencinin özgür yaşam tutumudur. Sömürgeciliğe ve işgalciliğe karşı diz çökmeyen, direnen ve asla teslim olmayan, kemale ermiş militanlığın tutumudur. T.C faşizminin yakıp yıktığı Kürdistan ülkesinin asla teslim alınamayacağının genç kadının bedeninde somutlaşan direniş tutumudur.  Bu tutum gençlik kongresinde slogan olan devrimci intikamla sömürgeciliği parçala söyleminin uygulanmış hali ve yaşama geçirme tutumudur. Yoldaşımızı cezaevi duvarları içinde teslim olmamış  sömürgeciliği çıplak bedeni ile  parçalamıştır.

Temmuz 2016 saldırılarıyla uygulamaya konulan diz çöktürme planına gençlik öncülüğünde destane bir direniş sergilenmiş ve asla uygulanamamıştır. AKP faşizmi tarafından uygulamaya konulan bu plan Kürdistanı kasıp kavursa da onlarca Kürt kenti yıkılsa da, Kürdistan halkının direnişi ile bu plan başarısız olmuştur.  Çünkü direnişin içinde ve komutasında  onlarca Serhıldan yoldaş gibi halk fedaileri vardı. Ey Kürt gençleri serhıldan yoldaşı direniş meşalesi haline getiren ve Önder APO’nun fedaisi yapan esas gerçeklik T.C. işgalciliğine karşı olan öfkesi ve özgür yaşama olan bağlılığıdır. Tüm Kürdistan gençleri sizde komutan Serhıldan’nın izinde, işgalciliğe karşı savaş için, halkımızın özgürlüğü için yönünüzü dağlara verin. Gerilla saflarına katılın. İntikam ve özgürlük için, hiç bir şartı ve gerekçeyi önümüze koymadan Serhıldan yoldaş gibi ve emrettiği gibi dağlarda ve şehirlerde; içerde ve dışarda  direnişi büyütmek Kürt gençliği için dönemin tek görevidir.  

Bu temelde Komalen Ciwan olarak tüm gençliğe çağrı yapmak istiyoruz. Serhıldan( Zehra EPLİ) yoldaş Özgürleşen Kürt kadınını, Özgürleşen Kürt kimliğini ve özgürleşen Kürt gençliğinin her koşul altında özgür yaşam ideasının temsilcisi olmuştur. Tüm Kürdistan genç kadınları ve genç erkekleri Serhıldan yoldaşın anısına sahip çıkmalı ve devrettiği mücadele bayrağını zafere kadar özgürlük dağlarında dalgalandırmalıdır.“