Êlih’te kurulan taziyeye kitlesel ziyaret

Silêmanî’de katledilen gazeteci Gulistan Tara için Êlih’te kurulan taziyeyi, ikinci gününde DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi ziyaret etti; şehitlerin mücadelelerini sürdürme sözü verildi.

İşgalci Türk devletinin 23 Ağustos'ta Silêmanî’ye bağlı Seyîdsadiq ilçesinde Kürt gazetecilerin bulunduğu araca yönelik gerçekleştirdiği SİHA saldırısında katlettiği Gazeteci Gulistan Tara için Êlih'te kurulan taziye ikinci gününde ziyaretlerle sürdü. Kültür Mahallesi’nde kurulan taziyeyi, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, DBP il ve ilçe yöneticileri, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED) yöneticileri, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Êlih milletvekilleri Zeynep Oduncu ve Mehmet Rüştü Tiryaki, Barış Anneleri, Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA) aktivistleri, Özgür Basın çalışanları ve çok sayıda halk ziyaret etti.

Taziyede sık sık "Şehîd namirin" , “ Bimre Xiyanet, Bijî Kurdistan” sloganları atıldı. 

‘MÜCADELELERİNİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’

Katledilen gazetecileri anarak konuşmasına başlayan DEM Parti İl Eşbaşkanı Songül Korkmaz, “Arkadaşlarımız hakikat yolculuğunun takipçisiydi. Özgür Basın çalışanıydılar. Bizler de bir seviyeye kadar getirmiş oldukları mücadelelerini sahiplenip takipçisi olacağız. Biliyoruz ki bugün Kürt kadını yaşamın her alanında Ortadoğu’daki siyasete öncülük ediyor. ‘Jin jiyan azadî’ felsefesi bütün dünyaya yayıldı. Bizler de o ruhla yaşamını yitiren arkadaşlarımızı saygıyla anıyoruz” dedi.

‘KÜRT HALKININ BAŞI SAĞOLSUN’

Gulistan Tara’nın abisi DEM Parti Êlih İl Eşbaşkanı Mustafa Mesut Tetik ise, “Şehadete ulaşan Gulistan Tara ve Hêro Bahadîn başta olmak üzere tüm hakikat yolcularını saygıyla anıyorum. Kurdistan’ın dört parçasında yaşayan halkların başı sağ olsun. Bimre xiyanet, bijî Kurdistan.”