GÖRÜNTÜLÜ

Mezlûm Ebdi: Gücümüzü şehitlerden alıyoruz

Fırat Kantonu Şehit Aileleri Meclisi 9'uncu konferansına Demokratik Suriye Güçleri QSD) Genel Komutanı Mazlûm Ebdî "Gücümüzü şehitlerden alıyoruz" dedi.

ROJAVA ŞEHİT AİLELERİ MECLİSİ

Fırat Kantonu Şehit Aileleri Meclisi, 9'uncu konferansını meclis üyeleri ve şehit ailelerinin katılımıyla Baqî Xido Kültür ve Sanat Merkezi salonunda gerçekleştirdi.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Fırat Kantonu Şehit Aileleri eski Eş Başkanı Firatê Ayşe, "Kürt halkı yenilgi ve parçalanmayla karşı karşıyaydı ancak Önder Apo'nun öncülüğünde mücadele gücüne kavuşarak, varlığını korudu. Önder Apo’nun verdiği mücadele ruhuyla ayağa kalktık ve bugünlere geldik” dedi.

Zoom üzerinden konferansa katılan Demokratik Suriye Güçleri QSD) Genel Komutanı Mazlûm Ebdî ise, "Hareketimiz şehitlerle zafere ulaşmıştır. Hareket ve devrimdeki en büyük gücümüz şehitlerle olan bağımızdır. Şehitlerimize sonuna kadar bağlı olmak, onların yolunda yürümek görevimizdir" diye konuştu.

Kürdistan'da çok sayıda saldırı ve katliamın yaşandığını belirten Mazlûm Ebdî, "İlk günden bugüne, Rojava'ya yönelik saldırılar başta olmak üzere hareketimize ve devrimimize yönelik her türlü saldırı oldu. DAIŞ tehlikesi devam ediyor. İşgalci Türk devleti de devrimizi boşa çıkarmak için soykırım saldırılarına devam ediyor. Bakûr ve Rojava’da saldırılarına hız vermiştir. Rojava’da alt yapıyı hedef alarak bölgeyi işgal etmek istiyor. Ancak direnişimiz karşısında bütün planları boşa çıkmıştır” ifadelerini kullandı.

Sonuna kadar halklarımız için mücadele edeceklerini belirten Mazûm Ebdî şöyle devam etti: "Yönetim olarak şehitlerimize daha çok sahip çıkmak bizim asli görevimizdir. Şehit aileleri de ne olursa olsun her koşulda şehitlerine, hareket ve kurumlarına sahip çıkmalılar. Topluma ve kurumlara sahip çıkacak olanlar da şahitlerimizin aileleridir.”

Öğretmen Aras Hiso, Önder Abdullah Öcalan'ın şehitlere ilişkin değerlendirmelerini okudu.

Konuşmaların ardından yapılan oylamada Sara Xelîl ve Mihemed Bozî meclisin yeni eş başkanları olarak seçildi. Sara Xelîl ve Mihemed Bozî yemin ederek görevlerine başladı.