HPG: Girê Bahar’da 2 işgalci Türk askeri cezalandırıldı

Şehîd Delîl Batı Zap bölgesine bağlı Girê Bahar Direniş Alanı’ndaki işgalcilere yönelik gerçekleştirilen eylemlerde 2 Türk askeri cezalandırıldı.

HPG AÇIKLAMA

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklamasında şunlar belirtildi:

“Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

6 Ekim saat 10:23’te Girê Bahar Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve 1 işgalci cezalandırıldı.

7 Ekim saat 10:50’de Girê Bahar Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve 1 işgalci cezalandırıldı.

7 Ekim saat 12:40’ta Girê Bahar Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 1 mevzi darbelendi.

7 Ekim saat 19:03’te Girê Bahar Direniş Alanı’ndaki işgalcilere lojistik malzeme taşıyan araç ağır silahlar ile vurularak darbelendi.

7 Ekim saat 13:40’ta Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

Metîna bölgesi;

6 Ekim saat 11:30’da Serê Metîna Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait kepçe ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylemden sonra işgalcilerin hareketliliği durduruldu.

İşgalci TC ordusunun yasaklı patlayıcılar ile gerçekleştirdiği saldırılar;

6 ve 7 Ekim’de Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê FM Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 6 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

6 ve 7 Ekim’de Xakurkê bölgesinin Girê Rostê, Xinêreya Jor, Lolan, Sinînê, Şehîd Şerîf Direniş Alanları 8 kez, Garê bölgesinin Dêreşê, Zêvkê, Rêbînê, Yekmalê, Zengil, Girê Reşît, Deşta Kafya, Girê, Sîser, Sêdarê alanları 19 kez, Metîna bölgesinin Serê Metîna, Şêlazê Direniş Alanları 3 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar Direniş Alanı 2 kez olmak üzere; toplam 32 kez savaş uçakları ile bombalandı.

6, 7 Ekim’de Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar Direniş Alanı 13 kez, Xakurkê bölgesinin Şehîd Şerîf, Girê Şekîf, Lolan Direniş Alanları 8 kez, Metîna bölgesinin Golka, Dergelê Direniş Alanları 7 kez olmak üzere; toplamda 28 kez saldırı helikopterleri ile bombalandı."