Türk devleti Efrîn’de 4 kişiyi daha kaçırdı

İşgalci Türk devleti Efrin’in Cindirês, Raco ve Şiye ilçelerinde 4 kişiyi daha kaçırırken, 68 köylüyü de haraca bağladı.

Yerel kaynaklara göre, Türk devletinin işgal bölgelerinde kurduğu paramiliter suç aygıtı “askeri polis”, Cindirês’in Kefer Sefir köyünden Hisên Reşîd Hemze (39) ve Mûrad Hisên Mihemed (26) isimli kişileri kaçırdı.

İşgalci güçler Raco ilçesine bağlı Bedîna köyünden 60 yaşındaki Ridwan Mistefa Hecî’yi, Şiyê ilçesinde ise Omer Hemîd Hecî Mehmûd (42) adlı yurttaşı kaçırdı. Kaçırılan kişilerin akıbetleri bilinmiyor.

Efrin-Suriye İnsan Hakları Örgütü, ‘El Emşat’ olarak bilinen ‘Sultan Süleyman Şah’ isimli çete grubu üyelerinin Mabata ilçesine bağlı Kaxire köyü sakinlerini haraca bağladığı ve 40 bin dolar istediğini bildirdi.  Örgüt, haraca bağlayan köylülerin isim listesini de yayınladı.

2018’de Efrîn’i işgal eden Türk devleti, bölgede bir terör rejimi oluştururken, yağma ve hırsızlık suçlarının yanısıra insan kaçırma, hırsızlık, tecavüz, işkence ve infaz gibi yoğun suçlar işliyor. Bu suçlara her gün bu suçlara yenileri ekleniyor.

Efrînli insan hakları örgütlerinin verilerine göre 2018’den bu yana 800’ü aşkın sivil katledilirken, 7500’den fazlası kaçırıldı. Bunlardan bir kısmı fidye karşılığında serbest bırakılırken, birçoğunun akıbeti halen bilinmiyor.

Efrin-Suriye İnsan Hakları Örgütü, Türk devletinin mayıs ayında Efrîn bölgesinde bir çocuğu katlettiğini, 4’ü kadın en az 53 kişiyi kaçırdığını bildirdi.