İsrail bombardımanı sürüyor: Hizbullah karargah komutanı öldü

İsrail’in Lübnan’a yönelik bombardımanı aralıksız sürerken, Hizbullah’ın Genel Karargah Komutanı’nın da öldürüldüğü bildirildi.

Hizbullah'ın merkezinin bulunduğu Beyrut'un güney banliyöleri pazartesiyi salıya bağlayan gece yeni saldırıların hedefi oldu. 

İsrail hava kuvvetleri salı sabahı yaptığı basın açıklamasında “Hizbullah'ın istihbarat servislerinin karargahına” saldırdıklarını ve Hizbullah’ın genel karargahının komutanı Suheyl Hüseyin Hüseyni'yi öldürdüklerini duyurdu. 

Filistinli Hamas hareketi de, savaşçılarından Muhammed İbrahim Halef'in pazartesi akşamı Tir'de düzenlenen bir saldırıda öldüğünü duyurdu.

Hizbullah ise, İsrail'in üçüncü büyük kenti Hayfa'nın güneyindeki bir askeri istihbarat üssünü “Fadi 1” füzeleriyle hedef aldığını ve 65 km uzaklıktaki Tiberias'a bir saldırı daha düzenlediğini açıkladı.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu Pazartesi günü, İsrail tarihindeki en ölümcül saldırının 1. yıldönümünde, Gazze'de Hamas'a ve Lübnan'da Hizbullah'a karşı mücadeleyi “kutsal bir görev” olarak nitelendirerek sürdürme sözü verdi.

CNN: ABD ARTIK HİZBULLAH İLE ATEŞKES İSTEMİYOR

Öte yandan CNN'e göre ABD, İsrail ile Hizbullah arasında bir ateşkes anlaşmasını yeniden başlatmaktan vazgeçti ve bunun yerine İsrail'in Lübnan'daki operasyonlarını ve İran'a karşı planladığı misillemeyi sınırlandırmak için baskı yapmaya çalışıyor. 

ABD'li yetkililer İsrail'in tercihleri üzerindeki Amerikan etkisinin sınırlı olduğunu savunurken Joe Biden yönetiminin bu operasyonların özellikle Lübnan'da daha büyük ve uzun süreli bir çatışmaya dönüşmesinden endişe duyduğunu öne sürdü. 

Yetkililerden biri Amerikan kanalına verdiği demeçte, “Onları harekete geçmekten alıkoyamayız ama en azından neye benzeyeceğini şekillendirmeye çalışabiliriz” dedi.