Strasbourg’da gençlerden tecrit ve işgale karşı eylem

TCŞ ve TekoJIN’ın çağrısıyla Strasbourg merkez garı önünde bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları bir miting gerçekleştirdi.

Fransa’nın Strasbourg kentinde bir araya gelen Tevgera Ciwanên Şoreşger ve Jinên Ciwan ên Têkoşer aktivistleri öncülüğünde faşist Türk devletinin işgal ve soykırım saldırılarını teşhir etme ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etme amaçlı bir eylem gerçekleştirildi.

TCŞ ve TekoJIN’ın çağrısıyla Strasbourg merkez garı önünde bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları bir basın açıklaması gerçekleştirdikten sonra, saat 15’de mitinglerine sloganlar ile başladı. Eylemciler Abdullah Öcalan posterleri ve PKK bayrakları taşıdılar.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın  fiziki özgürlüğü sağlanana dek alanlarda olacaklarını belirten eylemciler sık sık “Bijî Serok APO”, Be Serok Jiyan Nabe”, “Liberté Öcalan”, “Jin Jiyan Azadî” sloganları attı.

Eylemde yapılan Fransızca, “Genç başladık, genç başaracağız” ve “Öcalan’a Özgürlük”, “Faşizme son hemen şimdi” yazılı pankartlar açıldı.

Fransızca ve Kürtçe bildirinin okunduğu ve yüzlerce imzanın toplandığı eylem, sloganlarla son buldu.