ABD Kongresi üyelerinden Biden'a: Türkiye'ye F-16 satma!

ABD Kongresi’nin 35 üyesi, Başkan Joe Biden'a mektup yazarak, "Türkiye'ye F-16 satılmasın" diye seslendi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Kongresi’nin 35 üyesi, 30 Haziran'da İspanya'nın Madrid kentinde düzenlenen NATO zirvesinde konuşan ve Türkiye'ye F-16 satılacağı yönünde sinyaller veren ABD Başkanı Joe Biden'a bir mektup yazarak, Türkiye'ye F-16 satışının reddini istedi.
 
Biden'a gönderilen 8 Temmuz tarihli mektupta, "Bu satışın reddedilmesini şiddetle talep ediyoruz, çünkü bu satışın gerçekleştirilmesiyle Türkiye'nin ABD ve NATO'ya yönelik ittifak taahhütlerini çiğneyen ve yurtiçinde ve yurtdışında büyük insan hakları ihlalleri işlemeye devam eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ödüllendirmek olacaktır" denildi.
 
"Daha büyük olasılıkla bu silahlar bölgede daha fazla ölüm ve yıkıma yol açacak" vurgusunda bulunulan mektupta, "Türkiye'nin ordusuna daha fazla destek sağlamamalıdır" denildi.
 
İMZACILARIN LİSTESİ

Biden ile Dış İşleri Bakanı Antony Blinken ve Savunma Bakanı Lloyd Austin'e de gönderilen mektubu yazan isimler şöyle:
 
"Frank Pallone JR, Gus M Bilirakis, Caroline B. Malloney, Chris Pappas, Dina Tittus, John Sarbanes, James P. McGovern, Nicole Malliotakis, Albio Sires, Raul M. Grijalva, Jan Schakowsky, Karen Bass, Jackie Speier, David G. Valadao, Raja Krishnamoorthi, Brad Sherman, Adam B. Schiff, Anna G. Eshoo, Mike Doyle, Christopher H. Smith, Ted W. Lieu, Peter Welch, Susie Lee, Brian Fitzpatrick, Grace Meng, Josh Gotteheimer, Louie Gohmert, Judy Chu, Chuck Fleischmann, Jim Costa, Donald Payne Jr., Linda T. Sanchez, Grace F. Napolitano, David N. Cicilline, Tony Cardenas."