Nijerya’da cezaevine Boko Haram saldırısı: 300 tutuklu kaçtı

Nijerya İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre başkent Abuja yakınındaki bir cezaevinde düzenlenen silahlı saldırı ardından 300’ü aşkın tutuklu kaçtı.

Bakanlık, saldırının salı günü Boko Haram tarafından düzenlendiğini belirtti. Kuje cezaevine yapılan saldırı ardından 600 dolayında tutuklunun hücrelerinden çıktığı, bunlardan 300 kadarının yakalandığı kaydedildi.

ActuCameroun sitesine göre DAİŞ bağlantılı Boko Haram çeteleri salı günü saat 22.00 sıralarında federal cezaevine aldırdı. Önce patlayıcı maddeler kullanan çetelerin, daha sonra cezaevi muhafızlarına ateş açtığı belirtildi.

Peoples Gazette sitesine konuşan bir yetkili “Boko Haramlı olduğu iddia edilen saldırganlar, kontrolümüzdeki cezaevini ele geçirdi” dedi. Adı belirtilmeyen yetkili, “Cezaevini yıktılar. Daha sonra ne yapacaklarını bilemiyoruz” diye ekledi.

The Gazette sitesine konuşan bir güvenlik kaynağı ise “Tüm azılı teröristler, silahlı soyguncular ve insan kaçıranlar kaçtı” dedi.

Cezaevi etrafındaki askerler ve diğer güvenlik personelinin  “bini aşkın motosikletle gelen” saldırganlar karşısında kaçtığı bildirildi.

2009 yılında cihatçılık bağlantılı şiddet olayları ortaya çıktı ve BM’ye göre 40 bini aşkın kişi hayatını kaybetti, iki milyon kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.