İktidar HDP binasına dinleme cihazı yerleştirdi

AKP-MHP iktidarının, HDP İstanbul İl Örgütü'ne dinleme cihazları yerleştirdiği ortaya çıktı. HDP, "Bu iktidar bu suç aletlerini kullanarak iktidarını sürdürebiliyor" dedi.

Yasa dışı dinlenme tartışmaları sürerken HDP İstanbul İl Örgütü'nde “böcek” diye tabir edilen dinleme cihazları bulundu. HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç ile HDP İstanbul il eşbaşkanları Elif Bulut ve Erdal Avcı, konuya ilişkin açıklama yaparak, yasa dışı dinleme kanıtlarını sundu.

Konuya ilişkin açıklamada şunlar kaydedildi:

"Siyasi partilerin, liderlerin yasadışı dinlenmesi tartışılıyor bugünlerde uzun uzun. Bu tartışmalara katkıda bulunmak istedik. Şu önümüzde gördüğünü suç aletleri ile katkıda bulunmak istedik.

Bizim İstanbul il binamızda arkadaşlarımızın yaptığı çalışma sonucunda il binasının çeşitli odalarında şu gördüğünüz dinleme cihazlarının bulunduğunu tespit ettik. Bunlar hangi odalardı? Eşbaşkanlarımızın çalışma odaları, kadın ve gençlik çalışma odaları ve toplantı odası. Bulunan suç aletleri esas olarak priz arkalarında ve lambalarda bulundu. Bir de üçlü prizde bulundu.

Ciddi teknik çalışma gerektiren bu suç aletleri İstanbul il binamıza nasıl yerleştirildi?

Bunun bizim açımızdan bir cevabı var. Bu sadece İstanbul il binamız için değil başka il binaları için de geçerli olan bir cevaptır. Geçen haftalarda Van il binamızda, daha önce Diyarbakır il binamızda gerçekleşmişti. İl binalarımıza hukuksuz bir şekilde baskınlar yapılıyor. Emniyet güçleri yanlarında il yöneticilerimiz, muhtar, avukatlar olmadan il binalarımıza giriyor ve bu suç aletlerini yerleştiriyorlar. Bu sadece İstanbul il binamızda olan bir durum değil. Biz İstanbul binamızda bulduk, ortaya çıkardık ama bu Van’da yapılan Diyarbakır’da yapılan da hukuksuz aramaların sonuçlarıdır esasen.

Sadece dinleme cihazı değil, defterler, listeler de yerleştiriyorlar.

Bu profesyonel dinlemeleri ya İçişleri Bakanlığı ya da MİT yapıyor.

Bizi hem konuşturmak istemiyorlar hem de ne konuştuğumuzu merak ediyorlar!

Bizim gizlimiz saklımız yok, sokakta, Meclis'te ne konuşuyorsak il binalarımızda da onu konuşuyoruz.

Bizim sizler gibi gizlemeye çalıştığımız gizli suç ortaklıklarımız yok.

'Bizi kandırdılar' dediğiniz suç ortaklarınızın yöntemlerini uyguluyorsunuz. Paralel yapının yöntemlerini uygulayan bir İçişleri Bakanlığı ile karşı karşıyayız.

Bu hukuk dışı işler sürdüğü müddetçe hukukta ve ekonomide kimseye güven veremezsiniz.

MUHALİFLERE ÇAĞRI

Tüm muhalif kurum ve kişilere sesleniyoruz. Bütün siyasal ve toplumsal muhalefete sesleniyoruz. Meclis içindeki ve dışındaki siyasi ve toplumsal muhalefete sesleniyoruz. Sivil toplum kuruluşlarına, bütün yurttaş girişimlerine, demokrat ve vicdan sahibi yurttaşlara sesleniyoruz: Bakın esas itibarıyla sizin siyaset ve muhalefet yapmanızı engellemek, zorlaştırmak, kriminalize etmek suçlu göstermek için bütün toplumsal ve siyasal muhalefetin muhalefet yapmasını engellemek için bu suç aletlerini kullanıyorlar. İşte bu iktidar bu suç aletlerini kullanarak iktidarını sürdürebiliyor.

Muhalefete ve demokrasi güçlerine çağrımızdır: Yasadışı dinlemeleri teşhir edin. Korkmadan muhalefetimizi sürdürdüğümüz oranda yasa dışı dinlemeler işe yaramaz.

(Dinleme cihazlarını göstererek) Buraya gördüğünüz gibi sim kart takılı, kayıtlar bu şekilde yapılıyor. Bu aletlerin hepsini suç duyurusunda kullanacağız.

Bir yerde bulunduktan sonra diğer odaları araştırdık ve diğer odalarda da tespit ettik. Şu anda 4 adet bulduk. Başka var mı bilemiyoruz. Ama yine rastlarsak kamuoyuna sunacağız."